28 verboden foto’s die stiekem zijn gemaakt waarvan Noord-Korea niet wilt dat jij ze ziet

Noord Korea blijft ons fascineren omdat het een land is wat veel geheimen kent. Het hele land is ondergedompeld in duisternis waardoor het een van de meest mysterieuze plekken op aarde is. Weinig buitenlanders hebben de kans om Noord-Korea te bezoeken, in feite is het voor westerlingen bijna onmogelijk om daarheen te trekken zonder een strikt gereguleerd en duur visum te verkrijgen.

Fotograaf Éric Lafforgue is erin geslaagd om het land zes keer te bezoeken, en zijn foto’s zijn echt fascinerend en shockerend tegelijk.

Denk dat het lang een hele hoge armoede kent waarbij werkende kinderen aan de orde van de dag zijn. Mensen die hun eten moeten zoeken in de wildernis en die zich wassen in rivierwater. Je hebt strikte toestemming nodig om überhaupt de stad uit te kunnen. Armoede tonen is strikt verboden maar ook welvaart is iets wat absoluut niet mag worden laten zien. Als je dan al een auto ziet is dat een hoge uitzondering.

Naast bovenstaande is het strikt verboden om foto’s te maken van tekenen van ondervoeding zoals duidelijk te zien is bij de soldaten en om überhaupt soldaten te fotograferen.

De twee supermarkten in de hoofdstad kunnen enkel worden bezocht door de elite want zijn onbetaalbaar voor het overgrote deel van de bevolking.

Schockende dingen komen voorbij, geposeerde foto’s van kinderen achter een computer (zonder elektriciteit dus ze doen het niet) en mensen die met de handen het gras “maaien”.

Kijk snel op de volgende pagina en laat je fascineren en shockeren tegelijk