4 slachtoffers crash A12 komen allemaal uit dezelfde familie

De Turkse gemeenschap in Den Haag is in diepe rouw nadat vier jonge mannen uit één familie om het leven zijn gekomen bij een ongeluk op de A12 bij Den Haag. Een van hen zou binnenkort trouwen.

Bij de Ehl-i-Beyt-moskee aan de Terletstraat in Den Haag was het uren na het ongeluk al druk. Het islamitische gebedshuis had haar deuren geopend voor wie steun zocht en wilde geven, en daar werd veel gebruik van gemaakt. De vier jonge mannen kwamen zelf ook geregeld in de moskee, volgens de zegsman.

We hebben te horen gekregen dat de vier jonge mannen die zijn overleden uit één familie komen. Het gaat om twee broers en een neef uit één familie met Turkse wortels uit Zoetermeer en Den Haag: Yunus (16), Emre (18) en Mohammed (21). Het vierde slachtoffer is een zwager, die binnenkort zou trouwen.

Vrijgezellenfeest
De voorzitter van de Ehi-Beyt-moskee bevestigt aan de AD dat er inderdaad een vrijgezellenfeest heeft plaatsgevonden, maar van wie kon hij nog niet vertellen. De vier zouden na het feest spullen hebben weggebracht naar Zoetermeer, op de terugweg zou het ongeluk zijn gebeurd.

“Het is een flinke klap voor de familie”, vertelt de voorzitter. Over de toedracht van het ongeluk kan hij niets vertellen. “Iedereen zegt, doet en schrijft maar wat. Maar wat er is gebeurd, weten we pas als het onderzoek klaar is.”

Onderzoek
Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken, laat de politie weten. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog onduidelijk. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.