5 redenen waarom een oudere zus tot de belangrijkste mensen in ons leven behoort

Het hebben van een oudere zus kan echt een geluk zijn. De band tussen zussen is meestal erg sterk en wanneer er een leeftijdsverschil bij komt kijken, neemt de oudere zus tegelijkertijd de rol van moeder en beste vriendin over.

Als kind probeerden we alles na te doen wat onze oudere zus deed en in de loop van de jaren heeft haar ervaring ook een impact gehad op onze groei – zelfs als ze ons soms bekritiseert en bijna wreed kan zijn in haar eerlijkheid, onze zus houdt van ons en laat het zien door altijd aan onze zijde te staan en ons zo goed mogelijk te adviseren, omdat zij het al heeft meegemaakt.

Hier zijn 5 redenen waarom je oudere zus een van de belangrijkste mensen in je leven is:

mensen zittend in achterbank

1. Ze is er altijd voor je: ondanks alle moeilijkheden die je normaal gesproken in het leven zult hebben, is je grote zus er altijd voor je. Elke keer dat je je verdrietig voelt, weet ze precies welke woorden ze moet kiezen om je op te vrolijken. Als je meningsverschillen met je ouders hebt of in het verleden hebt gehad, weet je dat je op haar kunt rekenen omdat je weet dat ze je altijd zal verdedigen.

2. Ze houdt van je en dat zal ze altijd blijven doen, wat er ook gebeurt: een oudere zus zal je nooit alleen laten. De liefde van een zus is onvoorwaardelijk en belangeloos. Wat je ook doet in het leven, je weet dat je altijd naar haar toe kunt voor advies of gewoon een schouder om op te huilen, en om mee te lachen. Je zus is je beste vriendin, vergeet dat niet.

knuffelende mensen

3. Je oudere zus is je grootste fan: opgroeien met een oudere zus geeft je vorm, waardoor je een onafhankelijk en ambitieus mens wordt. Zelfs als je het niet merkt, helpt haar aanwezigheid je de persoon te worden die je altijd al wilde zijn. Niemand zal je zoveel ondersteunen als je grote zus.

4. Ze zorgt voor je: als je niet weet wie je moet bellen omdat je ziek bent – je hebt koorts, een verkoudheid of een ander probleem – weet je dat je bij je oudere zus terecht kunt, die je zal adviseren wat je moet doen en bovenal zal ze in staat zijn om je gerust te stellen.

5. Ze is altijd heel eerlijk: je weet dat je oudere zus je altijd haar mening zal geven en als ze denkt dat je verkeerde keuzes maakt, zal zij de eerste zijn om je erop te wijzen. Soms lijkt ze extreem eerlijk, bijna wreed, maar je weet dat ze het doet voor je bestwil en niet om je pijn te doen.

Bron: Bekijkdezevideo