5 redenen waarom tegenwoordig een relatie kapot gaat

We willen allemaal een mooie en liefdevolle relatie. We willen allemaal iemand die heel veel van ons houdt en ons de wereld geeft en gunt. Iemand die alles voor ons over heeft en iemand die ons altijd met alles zou willen en kunnen helpen en ons altijd heel gelukkig wilt maken.

Soms is het moeilijk om een relatie te onderhouden omdat we soms bang zijn voor een concurrent. Dat er iemand komt die jouw man of vrouw wil verleiden en zijn we bang dat onze partner erin zal trappen. Het is altijd moeilijk om tegen jaloezie van de ander te kunnen of jezelf niet op te eten van binnen omdat je jaloers bent. Er is tegenwoordig zoveel verleiding dat je bang wordt dat het je relatie kapot kan maken.


1. We zijn niet voorbereid voor een relatie.

Vaak zijn we niet bereid om compromissen te sluiten, onszelf op te offeren en onvoorwaardelijk lief te hebben. We willen niet wachten, we willen alles tegelijk hebben. We laten onze gevoelens niet groeien, stellen te vaak een ‘tijdslimiet’ aan wat we denken dat we zouden moeten voelen en wanneer we daarvoor in de plaats komen. Daardoor zijn we niet met een relatie bezig maar alleen maar met onszelf en dat is niet goed voor de relatie.


2. We verwarren liefde met andere gevoelens.

We willen te vaak iemand ontmoeten die met ons mee uit wilt of leuke dingen wilt doen. Maar soms zijn dat mensen die alleen maar leuk zijn voor de gezelligheid. We hebben alleen wel iemand nodig die ons zal steunen in goede en in slechte tijden. Soms verwarren we gezelligheid met wat we echt nodig hebben namelijk liefde en aandacht en geduld.


3. We komen vast te zitten in een sleur.

Na een tijdje hebben we geen tijd en ruimte meer voor liefde. We zien teveel mooie foto’s op instapram en we zijn te druk met het ook hebben van zo’n zogenaamd perfect leventje. Hierdoor ben je weer alleen maar met jezelf bezig en met anderen waardoor je relatie in een sleur komt te zitten. Alle liefde zal hierdoor langzaam afbrokkelen en uiteindelijk helemaal verdwijnen waardoor we geen geduld meer hebben voor onze man of vrouw.


4. We wachten op een snel resultaat.

Als we verliefd worden, willen we al dat onze relatie volwassen is. We willen meteen dat we ons heel comfortabel bij elkaar voelen en dat we echt al denken in “wij” en toekomstplannen. Terwijl dit iets is wat moet groeien. Het is belangrijk dat je beiden je eigen leven behoudt en samen rustig aan groeit tot 1. Dat je niet kunt wachten om weer lekker samen te zijn maar elkaar wel los kunt laten.

Een relatie is iets waar je hard voor moet vechten maar als je allebei je best doet en elkaar een beetje loslaat dan is dat alleen maar bevorderlijk voor de relatie. het is goed om te beseffen waar het fout kan gaan om dat te voorkomen. Daarom hebben we nog 2 belangrijke redenen op de volgende pagina staan om jou en je relatie een frisse boost te geven.