7 dingen waar vrouwen absoluut beter in zijn dan mannen

Er zijn een paar dingen waar vrouwen nooit beter in zullen worden dan mannen. Een vrouwelijke winnaar van de ’s werelds sterkste man titel is bijvoorbeeld onmogelijk. En meisjes zullen nooit beter in het negeren van richtingen zijn.

Maar al het andere? Het is eerlijk spel en de strijd tussen man en vrouw wordt eerlijk uitgevochten. Waarbij de vrouwen overduidelijk winnen bij de volgende 7 dingen:

1.Multitasking
Waarschijnlijk zijn jullie dit gewoon aan het lezen, of niet jongens? Je handen concentreren zich daar volledig op. Welnu, volgens vele onderzoeken van de afgelopen jaren, konden vrouwen dit met hun ogen lezen, met één arm zichzelf voeden, Candy Crush met de andere arm spelen en zelfs het James Bond-thema deuntje fluiten. Zonder moeite!

via GIPHY

Het is een stereotype dat bijna zeker waar lijkt. In 2013 gaven onderzoekers van de Universiteit van Glasgow groepen mannen en vrouwen een selectie van uitdagingen tegelijk, zoals het lezen van een kaart, het oplossen van puzzels en het ontwikkelen van een strategie om verloren sleutels in een veld te vinden. Toen kregen ze een telefoontje tijdens de proef van acht minuten; als ze het zouden beantwoorden, zou hen een algemene kennistest worden gegeven.

2.Sollicitatiegesprek
De stoere, samengestelde charme; de verplichte maar ingetogen opschepperij; het ontbreken van een glazen plafond om te verpletteren … Mannen moeten beter zijn dan vrouwen bij sollicitatiegesprekken, nietwaar?

Zijn ze niet! Vrouwen krijgen mogelijk meer stress over het vooruitzicht om geconfronteerd te worden met ondervraging, maar ze behandelen deze stress ook beter en laten het hun prestaties op geen enkele manier beïnvloeden zoals mannen, die angst meestal negeren. Dat waren de bevindingen van onderzoek dat in 2012 werd uitgevoerd aan de Universiteit van Western Ontario. Academici daar zette 400 studenten door gesimuleerde interviews, analyseerden hun stress- en copingmechanismen en maten dat vervolgens tegen hun succes in de interviews.

“We kwamen erachter dat vrouwen zich proactiever aanpaste dan mannen”, zei Justin Feeney, een doctoraatsstudent die de enquête hielp uitvoeren.

“Ze zouden dingen doen als het zoeken van sociale steun van geliefden, vrienden en collega’s over hun angst en praktische dingen doen, zoals het oefenen van valse interviews met hun vrienden.” Mannen reageerden daarentegen met meer onaangepaste copingstrategieën. niet gebeurt, negeer het, kijk tv en doe dingen die stress verlichtten, maar dit belemmerde de prestaties later. ”

3.Rijden
Uit een onderzoek van Privilege Insurance vorig jaar bleek dat slechts 13% van de mannen dacht dat vrouwen beter waren achter het stuur en slechts 28% van de vrouwen vond dat ze beter waren.

via GIPHY

Maar kijk eens, zij zijn dat wel. De studie ging door om 200 chauffeurs te beoordelen in Hyde Park Corner, Londen. Op 14 verschillende aspecten van het autorijden, van observeren tot hard rijden, werden vrouwen gemarkeerd met 23,6 punten (op een mogelijke 30) vergeleken met 19,8 voor mannen. En de ergste ongelijkheid? Bumperkleven. Meer dan een kwart van de mannen bleek ongeduldig te dicht bij andere auto’s te rijden, terwijl slechts 4% van de vrouwen het deed.

4.Inlevingsvermogen
Dit is eigenlijk een twee-in-één. Onderzoek dit jaar wees uit dat vrouwen eerder geneigd zijn om iemand anders te helpen dan mannen – weliswaar niet de grootste onderscheiding, maar het heeft een meer genereuze uitleg. De reden is blijkbaar empathie.

Er wordt lang gedacht dat vrouwen een grotere mate van empathie bezitten dan mannen, vooral in relaties, en zich meer beïnvloed voelen door de gevoelens van hun partner dan mannen (die meer om imago geven, wordt er gezegd.)

Bovendien vertrouwen vrouwen meer op persoonlijke sociale uitwisselingen dan mannen en besteden ze op hun beurt meer aandacht aan de fysieke reacties van anderen. Leg de twee samen, en leg het helpen uit.

5.Succesvolle bedrijven runnen
Er zijn misschien minder vrouwen die grote bedrijven leiden dan mannen die John heten, maar bedrijven met vrouwelijke bestuursleden maken eerder beslissingen die iedereen in het bedrijf ten goede komen, dan alleen andere bazen. Het International Journal of Business Governance en Ethics vroeg 600 bestuursleden hoe zij omgaan met moeilijke beslissingen. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen veel eerlijker waren dan mannen, rekening houdend met andere werknemers en resulterend in meer algemeen succes.

“We weten al geruime tijd dat bedrijven met meer vrouwen in het bestuur betere resultaten boeken”, zei professor Chris Bart, die de studie uitvoerde.

“Onze bevindingen tonen aan dat het hebben van vrouwen in het bestuur niet langer alleen maar het juiste is, maar ook het slimme ding om te doen. Vennootschappen met weinig vrouwelijke bestuurders kunnen hun investeerders zelfs tekort doen.”

6.Coderen
Er zijn niet veel vrouwen in de software-ontwikkeling (in feite slechts iets meer dan 10%), maar het zijn meer competente codeerders.

Een studie uit 2013 over het gedrag van ontwikkelaars bij Github, een van de grootste softwaregemeenschappen ter wereld, vond dat code geschreven door vrouwelijke ontwikkelaars de voorkeur had van andere techneuten – maar alleen als ze niet wisten dat het het werk van een vrouw was.

7.Niet ziek zijn
Vrouwen nemen statistisch gezien veel meer ziekteverlof op dan mannen die door een griep worden bereden – hoewel dat om verschillende redenen niet mogelijk is – maar mannen hebben mogelijk veel minder verzwakte immuunsystemen.

via GIPHY

Testosteron is de schuldige, blijkbaar. Een paper uit 2013 van de afdeling Microbiologie en Immunologie van Stanford University vond dat hoog testosteron bij mannen verantwoordelijk was voor een slechtere reactie op griepvaccinaties, wat betekent dat ze vatbaarder zijn voor ziektes.