7 redenen waarom single zijn (wetenschappelijk bewezen!) goed voor je is

Het is heus niet vervelend om ’s avonds een welterusten-appje te krijgen en te moeten vechten om de deken, maar er is ook helemaal niks mis mee om single te zijn. Sterker nog, er zijn meerdere onderzoeken die beweren dat het zelfs beter voor je is om vrijgezel te zijn! Lees maar snel verder als je geen relatie hebt, want dít zijn de redenen dat jij een lucky girl bent.

1. Je bent fitter 
Single zijn is heel goed voor je gezondheid. Een Amerikaans onderzoek wijst uit de mensen tussen de 18 en 64 jaar die niet getrouwd zijn (en nooit geweest) meer beweging krijgen dan mensen die wel getrouwd zijn. Je bent als single girl dus een stuk fitter. En met fit zijn komen nog meer voordelen, denk aan meer energie, een betere nachtrust en meer endorfine – aka het geluksstofje.

2. Je bent socialer
Als vrijgezel sta je meer open voor contact – je weet tenslotte maar nooit wie je tegenkomt ;-). Uit onderzoek blijkt dat vrijgezellen een groter netwerk hebben dan getrouwde mensen.

3. Je eet gezonder
Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat een relatie slecht is voor je eetegewoontes. Een ongezonde relatie kan leiden tot ongezonde eetgewoontes. Of je eet door de stress en ongelukkige gevoelens alles wat los en vast zit, of je eet vrij weinig. Maar een gelukkige relatie kan ook leiden tot gewichtsverlies- of juist toename. Als single girl heb je hier dus geen last van.

4. Je zorgt beter voor jezelf
Jij bent onafhankelijk. Je zorgt er wel voor dat je het goed voor jezelf hebt geregeld! Want tja, wie gaat het anders doen. Uit onderzoek blijkt dat vrijgezellen regelmatiger naar de dokter gaan dan getrouwde mensen, maar minder vaak ziek zijn.

5. Je vriendschappen zijn sterker
Stellen hebben de neiging om enkel met elkaar op te trekken, waardoor vrienden soms een beetje verwaarloosd worden. Jij hebt de ware misschien nog niet gevonden, maar in de tussentijd kun jij rekenen op jouw goede, trouwe vrienden. Dat is ook een geluk!

6. Je weet hoe je jezelf moet redden
Jij hebt niemand nodig om gelukkig te zijn. Je weet hoe je jezelf moet redden. Waarschijnlijk besef je niet hoe fijn dat is! Als er een probleem is, los je dat zelf op. Als je niet lekker in je vel zit, kom je er zelf beter uit. Jij kunt jezelf redden en daar mag je trots op zijn.

7. Je vindt makkelijker een goede match
Dat je nu niemand hebt, wil niet zeggen dat je niemand zal vinden. Sterker nog, als je iemand vindt dan is de kans groter dat je ook écht een goede match vindt. Het is algemeen bekend dat veel huwelijken eindigen in een scheiding. Die kans is bij jou wellicht iets kleiner, omdat je je als single girl niet zomaar in een relatie stort. Jij gaat pas een relatie aan als je weet dat iemand écht bij jou past en daardoor heeft de relatie ook meer kans van slagen.

Beeld: pixabay.com | Bron: Girlscene, huffingtonpost.com