8 vreemde dingen die gebeuren in het vrouwelijke lichaam

Er is een groot verschil tussen het vrouwelijke en mannelijke lichaam. Niet alleen verschilt het geslachtsdeel van elkaar, maar daarbij ook de lichaamsbouw en nog veel meer. Sommige verschillen in het vrouwelijke lichaam blijven wij toch een mysterie vinden.

Wij van Debestezinnentjes hebben verschillende feiten over het vrouwelijke lichaam op een rijtje gezet en zijn ervan overtuigd dat deze je zullen verbazen. Bekijk ze hieronder:

1. Ochtendmisselijkheid is goed voor toekomstige moeders.

Wetenschappers van de Universiteit van Colorado hebben onderzocht dat ziekte tijdens de zwangerschap eigenlijk een coping-mechanisme is. Het helpt de foetus toxines te vermijden van vis, vlees en pluimvee dat de moeder eet. Ook als misselijk bent in de ochtend, kan dit een teken zijn van een sterke baby. De ‘Quantity Review of Biology’ legt uit dat vrouwen die ochtendmisselijkheid hebben, aanzienlijk minder kans hebben op een miskraam.

2. Vrouwen kunnen hoge geluiden veel beter horen.

Mother Cuddling Newborn Baby In Bed At Home

Vanaf zeer jonge leeftijd kunnen vrouwen hoge tonen herkennen. Een meisje van 1 week kan de stem van haar moeder al onderscheiden van het gehuil van een andere baby. Deze vaardigheid kan nuttig zijn om niet alleen voor een baby te zorgen, maar ook om te horen wanneer mensen tegen je liegen – vrouwen kunnen de kleinste verandering in de toonhoogte van een stem horen die wordt gebruikt tijdens het liegen.

3. Vrouwen gebruiken hun brein beter

Hoewel het mannelijk brein groter is, presteren vrouwen ongeveer 3% betere in intelligentietests.
Daarnaast hebben vrouwen ook het vermoogen om meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Iets wat bij mannen regelmatig fout gaat.

4. Het X-chromosoom maakt deel uit van een goed immuunsysteem.

Volgens wetenschappers aan de universiteit van Gent zorgt het X-chromosoom, dat verantwoordelijk is voor de geboorte van een meisje, voor meer micro-RNA. Dit heeft effect op een beter immuunsysteem voor de vrouw en verlaagt het risico op kanker.

Stond jij al verbaast bij deze feiten over het vrouwelijke lichaam? Dan ga je niet geloven wat voor bizarre feiten er op de volgende pagina staan! Kijk snel verder: