Als je deze 5 fases van de relatie doorstaat weet je dat jullie relatie voor altijd zal zijn

Een relatie is heel leuk, heel fijn maar ook hard werken! Dat het niet vanzelf goed gaat is iets wat elk stel zal beamen. het kost veel geduld, onderhoud en ook moet je af en toe veel inleveren omdat je natuurlijk niet alleen in een relatie zit.

We hebben de belangrijkste fases onder elkaar gezet en als je deze fases doorstaat is de kans groot dat je een langdurige relatie zult hebben omdat jullie sterk genoeg zijn om dat aan te kunnen

Fase 1. Vlinders in de buik
In het begin is alles nieuw, spannend, onwennig en een grote ontdekking! Een ontdekking van elkaars lichaam, van elkaars persoonlijkheid en grenzen en een ontdekking van elkaars interesses en passies. In het begin is dat allemaal zo nieuw dat het een plezier is om je te wanen door alle nieuwe aspecten die de ander met zich meebrengt zijn je leven! Zo leer je nieuwe mensen kennen, leer je veel over elkaars manier van denken, heb je hopelijk een spannend nieuw avontuur in de slaapkamer die op je wacht en heb je de eerste maanden veel spannende avonturen voor je zoals kerst met de familie, familiefeestjes en duizend andere verplichtingen. Deze fase is heerlijk maar gaat helaas te snel voorbij omdat je mettertijd elkaar door en door leert kennen en

Fase 2. Trouw zijn aan elkaar
Na de verliefdheid komt de fase waarin je een beslissing neemt of je wel of niet verder met elkaar zult gaan. Je gaat de vastigheid van een relatie aan of je kiest ervoor om dat niet te doen. Als je dat wel doet dan heb je dus allebei alleen nog maar aandacht en oog voor elkaar. Als je dit doorstaat dan weet je dus dat het veel meer is dan enkel een korte fling.


Fase 3. Routine en teleurstelling

Nu jullie langer samen zijn komt de sleur erbij kijken. Vroeg opstaan voor school, met vrienden afspreken, werk, hobbies, verplichtingen voor studie. En de planningen lopen soms helemaal niet vloeiend in elkaar over waardoor je beslissingen moet maken en niet meer de hele tijd leuke dingen kunt doen. Ook maak je na een tijdje weer meer tijd voor je vrienden en kan dit teleurstellingen met zich meebrengen omdat je partner zich hierdoor gepasseerden voelen. Doorsta je dit dan passen jullie je helemaal aan elkaar aan en weten jullie dat elke obstakel jullie alleen maar sterker kan maken.

De eerste drie fasen zijn nog deels aftasten omdat alles toch wel een uitdaging is en vooral heel nieuw. Ieder heeft zo zijn eigen gebruiken en iedereen moet wennen aan elkaar in het begin. Ook hoe de ander omgaat in bepaalde situaties kan bij de ander emoties met zich meebrengen van teleurstelling en onbegrip. Het is belangrijk dat je in deze fase een fundament legt van wat wel en niet acceptabel is. Daardoor groei je alleen maar in de relatie.

Op de volgende pagina staan nog twee fases en als je je in deze bevindt dan weet je dat de relatie voor altijd zal zijn en iets is waar je echt op kunt bouwen.