Home Bizar Altijd al een Range Rover willen hebben? Dit model is 90% goedkoper

Altijd al een Range Rover willen hebben? Dit model is 90% goedkoper

Altijd al een Range Rover willen hebben? Dit model is 90% goedkoper

Is jouw droomauto, net als van vele anderen, ook een Range Rover? Maar betwijfel jij of je ooit in je leven in zo’n dure auto zou kunnen rijden? Dan hebben wij waarschijnlijk de ideale oplossing speciaal voor jou. Binnenkort komt er een namaak Range Rover Sport op de markt dankzij het Chinese merk Hanlong. Het exemplaar is een stuk goedkoper en de makers van Land Rover zijn woest en proberen alles op alles te zetten om dit tegen te houden.

Chinese Range Rover

De Chinese autofabrikant, Hanlong Auto, gebruikt het merk Hunkt en zijn afkomstig uit de provincie Hubei. De Chinezen hebben een nieuwe SUV geïntroduceerd die sprekend lijkt op de Range Rover Sport.

De autofabrikant heeft het model de naam “Canticie” gegeven en die komt binnenkort op de markt als het goed is. De advocaten van Land Rover staan echter wel klaar om een rechtszaak aan te spannen.

De prijs van een gloednieuwe Range Rover Sport bedraagt €150.00 in China, maar de Chinese autofabrikant is van plan hun model, de Canticie, op de markt te zetten voor €18.000.

Land Rover staat al met de advocaten klaar om een rechtszaak aan te spannen. De prijs van deze Chinese clone: €18.000. Ter vergelijking: in China kost een echte Range Rover Sport 150.000 euro.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het Chinese merk vergeet dat er Copyright bestaat. Eerder heeft BMW ook al een rechtszaak gewonnen tegen de Shuanghuan CEO. Ook de Landwind X7 leek te veel op de Range Rover Evoque, dus het is voor Land Rover niet de eerste rechtszaak tegen een Chinees autobedrijf.

De Chinezen houden toch vol en blijven het proberen. Ze willen veel van hun producten op Europese luxe-artikelen laten lijken, maar hebben simpelweg niet het geld voor de originele spullen. Auto’s zijn hier een goed voorbeeld van. Veel Chinezen willen luxe uitstralen met de dingen die ze hebben en kopen daarom graag look-a-likes van dure Westerse merken.

Prijs en kwaliteit?

Ondanks dat de Hunkt Canticie nog niet eens een achtste van de prijs is van de Range Rover, is er niet gelijk aan af te zien voor het onwetende oog.

Autokenners zien echter wel aan een aantal verschillen dat het niet dezelfde is. Om te beginnen heeft de motor van de Chinese variant 197 pk, terwijl de motor van de Range Rover Sport begint bij een vermogen van 239 pk, maar ook met 339 of zelfs 575 pk te krijgen is.

De topsnelheid van de Canticie is ook ‘maar’ 185 km/u, wat in het niet valt bij de 225 km/u van de Range. Op het gebied van uiterlijk lijken de twee wel verdacht veel op elkaar, maar de echte kenner kan hier en daar misschien vast een miniem verschil herkennen.

Kan jij de verschillen zien? Bekijk ze hieronder:

Foto Range Rover Sport
Foto Range Rover Sport
Foto Hanlong
Foto Hanlong

Bron: MAN MAN