Bestaat jouw gezin uit 2 dochters, dan zijn jullie het gelukkigst

Ben jij gezegend met 2 dochters, dan ben je de meest gelukkige ouder van de wereld. Uit een recent onderzoek van The Telegraph blijkt dat een gezin met twee dochters het meest gelukkig is!

Uit het Britse onderzoek kwam naar voren dat gezinnen met een jongen en een meisje, de tweede plek behaalden als het gaat om levensgeluk. Op de derde plek staan ouders met 2 zoons en zijn gezinnen met 4 dochters het minst gelukkig als we dit onderzoek mogen geloven

Voor dit onderzoek hebben de onderzoekers 2.000 ouders van kinderen onder de 16 jaar ondervraagd. Aangezien er in gezinnen met twee meisjes het minst wordt gevochten wordt dat gezin als meest gelukkig ervaren door de ouders. Ze zijn het liefst tegen elkaar en zouden voor veel gezelligheid in huis zorgen. Wanneer het om een gezinssamenstelling met 4 dochters ging, was dat juist het tegenovergestelde. Het opvoeden van 4 dochters zouden de ouders ook als grote druk ervaren.

Faye Mingo, de woordvoerder van het onderzoek, verklaart dat we vaak denken dat kleine meisjes zich altijd als engeltjes gedragen maar zegt: “Als je twee dochters hebt, is dit ook zeker zo. Maar hoe meer het er zijn, hoe onhandelbaarder ze worden. Daarbij verwachtten we dat 2, 3 of 4 zoons de moeilijkste combinatie van kinderen zou zijn, vanwege hun energieke en onstuimige persoonlijkheden. Maar in feite blijkt het verdubbelen van 2 naar 4 dochters veel meer impact te hebben op de ouders dan het verdubbelen van het aantal zoons.”

Hoe is jullie gezinssamenstelling en zijn jullie op je gelukkigst?

Bron: The Telegraph & Libelle