Bisschop: ‘Homo’s bestaan omdat zwangere vrouwen anale seks hebben’

Dat sommige religies ze niet helemaal op een rijtje hebben qua homoseksualiteit is al langer bekend. Maar de uitspraak van een Cypriotische bisschop gaat wel heel ver.

Bisschop

De orthodoxe bisschop sprak op een basisschool in de Cypriotische plaats Akaki. Daar claimde hij dat homoseksuelen ontstaan wanneer vrouwen anale seks hebben tijdens de zwangerschap en er van genieten, meldt het Engelse Metro.

Verlangen

“Het komt voort uit abnormaal seksueel gedrag tussen de ouders. Om duidelijker te zijn: anale seks,” zei de geestelijke. Maar het ging nog verder. “Sint Porfyrios zegt dat wanneer vrouwen het fijn vinden, het verlangen wordt doorgezet naar het kind.”

Porfyrios

De bisschop van Morphou houdt verschillende bijeenkomsten waar ouders met kinderen aanwezig kunnen zijn. In de jaren ‘90 werd Porfyrios heilig verklaard. Een opmerkelijke keuze aangezien hij vond dat homo’s alleen moeten blijven en tot god moeten bidden om weer hetero te worden.

Natuurlijk is het grote onzin wat deze leider zegt. Er zijn geen onderzoeken die zijn beweringen bewijzen. Maar ja, dat is bij religie vaker wel het geval.

Bron: Panorama & The Sun

Wat vind jij? Reageer hieronder