Bizar gezicht, zo ziet dus het verlaten zwembad De Tongelreep er anno 2020 uit

Eind oktober 2017 waren daar ineens foto’s van het verlaten golfslagbad de Tongelreep in Eindhoven. In september 2016 viel het doek voor dit zwembad en dat zullen veel mensen die er ooit hebben gezwommen tot op de dag van vandaag nog jammer vinden.

Ook Michel Van Bijsterveld is het gelukt om binnen te komen en foto’s nemen. Unieke foto’s wel, want hij is de tweede persoon die het is gelukt en het schijnt nu echt onmogelijk te zijn om er een kijkje te nemen. Het is ruim twee jaar geleden dat het bekende Eindhovense zwemparadijs de Tongelreep werd gesloten.

Hoe liggen het verouderde golfslagblad en de waterglijbanen er vandaag de dag bij? Nieuwe foto’s, die Looopings kreeg toegestuurd, brengen de droevige staat van het zwemcomplex in beeld. De Tongelreep ging in september 2016 dicht omdat een noodzakelijke renovatie te duur bleek te zijn.

Dalende bezoekersaantallen

Bovendien zag de gemeenteraad van Eindhoven het niet langer zitten om een tropisch zwemparadijs draaiende te houden van subsidie. De bezoekersaantallen gingen al jaren achteruit.

Foto’s via Michel van Bijsterveld