Brandweerman helpt vrouw tijdens bevalling, maar weet nog niet dat hij net zijn toekomstige dochter ter wereld heeft gebracht

Sommige van de oproepen waar brandweermannen op afgaan kunnen hun leven veranderen. De taak bestaat meestal uit het blussen van branden en het redden van mensen uit brandende gebouwen, maar deze situatie waar brandweerman Marc Hadden mee te maken had was ongebruikelijker. Toen hij deze keer het leven van iemand redde veranderde hij ook zijn eigen leven. CNN rapporteerde over het verhaal.

vader knuffelt dochter

Hij beschreef die dag in november aks een dag als alle andere.

“Ik zal die dag nooit vergeten. Het was een dag waarop een heleboel dingen bij elkaar kwamen,” aldus Marc Hadden aan CNN

Hij was aan het eten, en er was die dag nog geen actie geweest. Het feit dat er geen telefoontjes waren zorgde voor een gevoel van anticipatie dat paste bij wat er daarna gebeurde. De oproep die ze kregen was van een vrouw die zei dat ze ernstige buikpijn had.

Toen de hulpverleners aankwamen, ontdekten ze dat de dame op het punt stond te bevallen. Helaas was de vrouw te lang aan het bevallen geweest om haar naar het ziekenhuis te brengen. De brandweerlieden realiseerden zich dat de situatie kritiek was. Ze gaven haar zuurstof, sloten wat apparatuur aan en stopten haar in de ambulance.

foto van papa

Maar voordat de ambulance kon vertrekken riep Haddens partner dat de baby er al aankwam en dat ze dus in de ambulance moesten bevallen. De baby kwam er heel snel uit, nog voordat de kleren van de vrouw konden worden geknipt. Zodra de baby was bevallen, werd hij aan Hadden gegeven.

“We zijn van één patiënt naar twee patiënten gegaan: de vrouw en de baby,” zei Hadden

De brandweerman nam de baby mee naar een nabijgelegen ziekenhuis om de pasgeborene goed te verzorgen. Twee dagen later heeft Hadden het ziekenhuis gebeld om te vragen hoe het met de baby ging. Het ziekenhuis vertelde Hadden dat de vrouw, waarvan Hadden dacht dat ze op straat zwierf, de baby voor adoptie had opgegeven.

foto van baby

Toevallig probeerden Hadden en zijn vrouw op dat moment een ook baby te krijgen, dus de kans om deze baby te adopteren leek welhaast een boodschap van boven. Hadden besloot om de baby te adopteren en twee dagen nadat Hadden het nieuws over de adoptiemogelijkheid had gekregen ging ze mee naar huis.

Grace, die de bijnaam Gracie heeft, is nu vijf jaar oud. Ze doet gymnastiek en gaat in de herfst naar de kleuterschool Haddens vrouw lesgeeft.

foto van gezin

De familie Hadden heeft nog twee andere kinderen. Het zijn jongens van 12 en 14 jaar oud. Ze houden allebei heel veel van hun zusje en ze deelt dezelfde genegenheid voor haar broertjes. Hadden beschrijft zijn eigen band met Gracie als een die “twee handen op een buik.” Kleine Gracie weet hoe ze geboren is en dat ze geadopteerd is en ze vertelt mensen trots dat haar vader haar in een ambulance ter wereld heeft gebracht.

“Als je haar vraagt waar ze geboren is, zegt ze: ‘Mijn vader heeft me achterin een ambulance op de wereld gezet’, zei de stralende vader.

Denk je dat dit een teken van bovenaf was voor deze brandweerman? Laat het ons weten in de opmerkingen. Als dit je van dit verhaal ook een warm gevoel hebt gekregenm laat het dan weten op sociale media.

Bron: APOST