Brandweerman verliest zijn hele gezin bij woningbrand terwijl hij bosbrand bestrijdt

Een brandweerman verloor op tragische wijze zijn hele gezin door een woningbrand.

Raul Garcia-Santos uit Benton City was bezig om bosbranden te bestrijden die dicht bij de Canadese grens woedden, toen zijn huis werd verwoest door een brand die het leven van zijn vrouw en drie kinderen kostte.

De vreselijke tragedie eiste het leven van Marcaria Garcia-Martinez (32), hun dochters Luz (17) en Michelle (6), en hun zoon Luis (15). De doodsoorzaak werd door autoriteiten bevestigd als verstikking door inademing van rook.

Over het verwoestende incident zei Ron Duncan, hoofd van Benton County Fire Protection District 2, tegen CNN: “Er was echt niets dat we konden doen.”

Het vuur was zo heet dat het een andere trailer in de buurt verbrandde, hoewel brandweerlieden de bewoners van het tweede huis konden redden.

Buren vertelden The Tri-City Herald dat ze wakker werden door het geluid van explosies. Ze renden naar buiten waar ze vlammen zagen die 10 meter de lucht in reikten.

Raul legde uit dat hij en zijn gezin nog maar net naar de trailer verhuisd waren. Het was in feite de eerste nacht dat ze daar verbleven.

Toen de verschrikkelijke ramp gebeurde, bevond Raul zich meer dan 300 km verderop, terwijl hij een bosbrand bestreed.

Ron Duncan vertelde de media dat, hoewel Benton County Fire Protection programma’s heeft die gratis rookmelders leveren, de trailer van Raul niet was uitgerust met werkende apparaten, of dat deze niet waren gemonteerd.

“Het is een heel trieste zaak en het benadrukt het feit dat rookmelders levens redden.”

Na dit vreselijke drama, werd een GoFundMe campagne gestart om de begrafenissen te financieren. Tot nu toe hebben meer dan 600 mensen gedoneerd en is er meer dan 34.000 dollar opgehaald.

Er zijn geen woorden voor om deze afschuwelijke tragedie te beschrijven. We wensen Raul heel veel strekte in deze enorm moeilijke tijden.

Bron: Ongelooflijk