Chaos en verdriet in Israël: meer dan 30 mannen misbruiken 16-jarig meisje

In Israël heeft de vermeende groepsverkrachting van een 16-jarig meisje veel woede veroorzaakt. Volgens berichten vielen tientallen mannen een dronken tiener aan in een hotel. Premier Benjamin Netanyahu heeft het over misdaden tegen de menselijkheid.

Momenteel wordt de zaak nog steeds onderzocht door de politie. Naar verluidt zijn hierbij ongeveer 30 mannen betrokken. De mannen zouden geduldig in de rij voor een hotelkamer in de badplaats Eilat hebben gestaan totdat het hun beurt was om het meisje te misbruiken. Tevens gaan er verhalen rond dat een aantal mannen deze gruwelijke misdaad hebben gefilmd.

De politie laat weten dat het meisje niet een gast was van het hotel maar dat zij een uitnodiging had gekregen om iets te drinken met vrienden. Op het moment dat het meisje naar het toilet moest zou zij meegenomen zijn naar een hotelkamer.

Israëlische politici hebben het misbruik scherp veroordeeld. “Dacht niemand in deze groep aan een zuster, dochter of goede vriendin,” vroeg oppositieleider Yair Lapid zich af. “Zei niemand tegen zijn vrienden: Stop, wat doen we hier in hemelsnaam?

De tiener meldde zich bij de politie waarna twee mannen konden worden gearresteerd. Deze twee mannen bevestigden dat een grote groep mannen seks had gehad met het meisje, maar zeiden ook dat er geen sprake was geweest van dwang.

Het meisje is medisch onderzocht, onder andere om bewijs te verzamelen.

Bron: AD