Charlotte (41) verliet haar gezin voor een andere man

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week Charlotte, die haar man en kinderen verliet voor een andere man. Maar dat bracht haar niet veel geluk.

Charlotte (41): “Ik had al vaak gelezen over een Grote Liefde, daar kon ik me nou niks bij voorstellen. Totdat ik mijn eigen Grote Liefde ontmoette. Een uitslaande brand, zo voelde het. Niets telde meer, niets was belangrijker dan bij die ene man zijn. Alleen was ik op dat moment al 15 jaar getrouwd met de vader van mijn dochters van 12 en 14. Mijn huwelijk was prima, niets op aan te merken. We hadden nooit ruzie, hadden gemiddeld 2 keer per week sex. We waren een gezellig gezin. Maar de man op wie ik zo hevig verliefd was, zette alles op losse schroeven. Waar ik eerst tevreden over was geweest, vond ik dodelijk saai nu ik de man had ontmoet op wie ik zonder het te weten mijn hele leven had gewacht.”

Boze dochters
“Een paar maanden na onze ontmoeting heb ik het aan mijn man verteld, daarna aan de kinderen. Het was afschuwelijk, ik zag hun wereld in elkaar storten, en toch zette ik door. Een week later woonde ik bij mijn Grote Liefde. We zochten een huis waar ook ruimte was voor mijn dochters, de regeling was immers dat ze om de week een weekend bij mij zouden zijn. Het werden verschrikkelijke weekends. Mijn kinderen weigerden om met mijn vriend te praten, ze keken hem niet eens aan. Tegen mij waren ze zo onhebbelijk dat ik het grootste deel van zo’n weekend in tranen was. Ik hoopte dat ze aan de nieuwe situatie zouden wennen, maar dat gebeurde niet. Mijn vriend besloot daarom het weekend weg te gaan als mijn dochters kwamen. Dat voelde niet goed, maar hoe ik het op moest lossen, wist ik ook niet.”

Overhoop gegooid

“Ik voelde me heen en weer geslingerd tussen 2 werelden. Ik kreeg ruzie met mijn vriend omdat ik weigerde streng op te treden tegen mijn dochters. Mijn dochters miste ik elke dag en ik vroeg me steeds vaker af waarom ik voor deze man mijn hele leven overhoop had gegooid. Een halfjaar geleden ben ik in een flatje gaan wonen. Terug naar mijn man kon niet meer, die relatie is voorbij. Maar met mijn dochters is het weer goed, en op dit moment is dat het belangrijkste voor me.”

Bron: Libelle | Tekst: Tineke Beishuizen | Beeld: iStock