Daklozen betaald om afval op te rapen

Daklozen in de Amerikaanse staat Arkansas krijgen de kans om geld te verdienen door afval op te rapen tijdens een proefproject van zes maanden.

De overheid in Little Rock, de hoofdstad van Arkansas, keurde het ‘Bridge to Work’-project in maart goed in een poging om de stad schoon te maken en tegelijk werkgelegenheid te creëren voor mensen die op straat leven.

De gemeente maakte een bedrag vrij van zo’n 75.000 euro om de daklozen te betalen. Het project ging van start op 1 april en wordt geleid door een kerkgemeenschap. Daklozen werken drie keer per week vier uur per dag en verdienen het minimumloon van 9,25 dollar per uur door afval op te rapen.

Gemeenteraadslid Kathy Webb verklaarde dat ze niet verwachtten om veel problemen te ondervinden om de plaatsen in te vullen omdat “er veel mensen zijn die willen werken.”

Een werknemer genaamd Carl verklaarde aan ABC News:

“Het is maar 37,50 dollar, maar als geen stuiver hebt, is dat veel. Niet elke dakloze persoon wil werken, maar er zijn er genoeg die dat wel willen.”

Het proefproject loopt tot 27 september. Op dat moment zal het geëvalueerd worden en wordt het misschien definitief aangenomen.

Wat een geniaal initiatief! Bekijk de video hierover hieronder:

Bron: The Hill