De 7 tekenen dat je niet meer in een goede passievollie relatie zit

We zijn allemaal op zoek naar die ene perfecte man of vrouw die ons leven compleet maakt. Zo zoeken we online datingsites af, doen we aan dating opzich en gaan we de kroegen en barren in om te gluren of er nog een heerlijke toekomstige man of vrouw ergens op ons aan het wachten is. Of je nu al wel of geen relatie hebt of wilt, hoe dan ook: Heel veel om ons heen draait altijd om een relatie en de liefde. Zo heb je duizenden romantische films, die vaak een heel erg onrealistisch beeld scheppen maar waar we toch allemaal wel in willen geloven en hebben we honderden verschillende datings apps om maar “de ware” te vinden of een hottie gewoon voor een nacht.

Als je eenmaal een relatie hebt is het vaak een uitdaging om deze na een lange tijd te behouden! Nadat de eerste maanden en jaren voorbij zijn, waarin je vaak met een roze bril hebt geleefd, zijn er ineens allemaal zaken die er ook toe doen en waar je je ineens aan kunt gaan ergeren. En dat is bij iedere relatie anders. Soms is het dan ook tijd om eens op een andere manier je relatie te bekijken en helaas zul je soms dan tot de conclusie komen dat de relatie waar je in zit eigenlijk helemaal niet vruchtbaar is en goed voor je is.

The Huffington Post vroeg aan Experts wanneer er een hoge kans is op een relatie zonder fysieke passie:

1. Als je je meer als elkaars huisgenoten voelt dan intieme partners
“We onderschatten de waarde van fysieke aantrekkingskracht in lange relaties. In het begin doe je je best om er leuk uit te zien. Als je voelt dat jullie meer huisgenoten worden dan intieme partners, overweeg dan om die joggingbroek in de kast te laten en een leuke avond uit te plannen. Draag mooie lingerie, spuit parfum en gebruik lekkere massage-olie,” adviseert Shannon Chavez, psycholoog en seksuoloog.

2. Als jullie het lastig vinden om over s*x te praten
“Als je nooit openlijk over s*x gepraat hebt, is het waarschijnlijk dat je een tijdlang geen s*x hebt in je relatie. Voor een gezond s*xleven is communicatie essentieel,” aldus Vanessa Marin, seksuoloog.

3. Al je tijd en energie gaat naar de kinderen
“Veel (jonge) ouders moeten een groot deel van hun tijd besteden aan de kinderen. Toch is het belangrijk dat je jezelf en je partner niet uit het oog verliest. Blijf leuke (volwassen) dingen met elkaar doen. Je kunt s*x hebben als de kinderen slapen. Maar als je elke avond alleen maar verhaaltjes voorleest en de keuken opruimt, kan die routine saai en uitputtend worden. Dan blijft er weinig tijd over voor een romantische en sensuele avond met je partner,” vindt Sari Cooper, seksuoloog.

4. Als je vermijd om samen naar romantische of er*tische scenes op tv te kijken
“Sommige koppels worden geïnspireerd voor een vrijpartij door s*xscènes in films of op tv. Ze zien iets wat ze willen uitproberen of worden simpelweg opgewonden. Als je het ongemakkelijk vindt om naar een erotische scene te kijken, dan kan dat komen door een probleem in je s*xleven of jouw s*ksualiteit (namelijk dat je je ergens voor schaamt). Als je samen van een s*xscene kan genieten, is dat een teken van een seksueel gezonde relatie. Als je daarmee worstelt, kan een sexy film je pijnlijk duidelijk maken dat jullie liefdesleven betere tijden heeft gekend. Het kan ook het begin zijn van een gesprek dat je liever niet voert. Eerlijkheid werkt het beste. De beste manier om een relatie zonder s*x te voorkomen, is dat je eerlijk je verwachtingen en voorkeuren uitspreekt,” is de ervaring van expert Kimberly Resnick Anderson.

Ik denk dat de redenen op de volgende pagina het meest voorkomen.. Ik denk dat het belangrijk is om dit te beseffen en ergen eerlijk tegen jezelf te zijn..