De top 10 dingen waar mensen spijt van hebben aan het einde van hun leven

Vaak leven we ons leven zonder na te denken over de dood. We denken dat we nog heel lang de tijd hebben om te leven en onze dromen na te jagen. We ontkennen wat er gaat gebeuren, en we gokken erop dat we allemaal veel tijd zullen hebben om alles te doen wat we willen doen.

Wij willen dat je je realiseert dat het belangrijk is om je dromen en aspiraties NU najaagt, voordat het te laat is. Lees verder voor de 10 dingen waar mensen spijt van hebben gehad aan het einde van hun leven.

1. Ze wilden dat ze meer voor zichzelf hadden geleefd
Veel patiënten van Bronnie Ware, een verpleegster uit Australië, bekenden dat ze nooit meer de helft van hun dromen konden najagen voor het einde van hun leven. Ze zegt dat ze wilden dat ze hadden geleefd hoe ze dat zelf wilden, niet zoals anderen dachten dat ze zouden moeten leven. Wacht niet op de toestemming van iemand voordat je doet wat je wil – doe gewoon wat je wil!

2. Ze wilden werk niet altijd op de eerste plek zetten
Dit is waar heel veel mensen spijt van krijgen. Het is belangrijk om genoeg geld te verdienen om de rekeningen te betalen en veiligheid te creëren, maar wat gebeurt er precies als je overlijdt? Al die tijd die je hebt besteed aan werken en het aanvullen van je bankrekening lijkt dan zinloos. Aan het einde van je leven zijn de herinneringen aan je familie en vrienden veel belangrijker, niet je materiële bezittingen.

3. Ze wilden dat ze zich meer zouden uitdrukken
Veel mannen en vrouwen zeggen aan het einde van hun leven dat ze vaak hun gevoelens hebben onderdrukt om geen onrust te veroorzaken. Maar dit leidt alleen maar tot bitterheid en haat. Spreek gewoon altijd de waarheid en blijf niet rondlopen met opgekropte gevoelens. Houd je gevoelens diep van binnen nooit voor jezelf.

4. Ze wilden dat ze in contact waren bleven met geliefden
Het is gemakkelijk om het leven in de weg te laten zitten van vriendschappen. Probeer contact op te nemen met vrienden met wie je lang niet hebt gesproken, via telefoon, Facebook, tekst of iets anders, nu je nog leeft. Als je het nu niet doet, zal je er later spijt van krijgen als je beseft dat het te laat is.

5. Ze wilden dat ze gelukkiger waren
Door krachten van buitenaf kunnen we ons vaak slecht voelen. Maar de sleutel tot geluk hebben we zelf. We moeten kiezen hoe we reageren als er slechte dingen gebeuren. Niet gelukkig zijn kan later problemen veroorzaken, zelfs ernstige ziekten. Om een beter en gelukkiger leven te leiden, moet je je kijk op de problemen om je heen proberen te veranderen.

6. Ze wilden dat ze zich niks hadden aangetrokken van wat anderen dachten
Waarom zouden we ons zorgen maken over wat anderen van ons vinden? De kans is groot dat ze lang niet zoveel geven om wat je doet dan je zou denken! Stop met zorgen maken over wat andere mensen van jou vinden en van je beslissingen. Leef zoals jij wil, zonder spijt!

7. Ze wilden dat ze zich minder zorgen maakten
We besteden ALLEMAAL veel te veel tijd aan dingen waar we meestal helemaal geen controle over hebben. Heb je je door het leven laten overnemen? Maak je je iedere dag weer zorgen? Laat het los en leef je leven. Aan het einde van je leven zal alles waar je je zorgen om maakte heel dom en onnodig lijken. En dat zal het ook zijn.

8. Ze wilden dat ze beter voor zichzelf zouden zorgen
Onze gezondheid is van onszelf. Alleen wij kunnen er iets aan doen! Misbruik je lichaam en geest niet, want je krijgt maar één kans. Je wil niet ziek worden als gevolg wat wat je wel of niet voor je gezondheid hebt gedaan. Zorg voor jezelf en geniet met volle teugen van het lichaam dat je hebt gekregen.

9. Ze wilden dat ze het leven niet voor lief hadden genomen
Velen van ons nemen de dingen om ons heen voor lief. We beseffen ons niet dat we schone, frisse lucht inademen en zuiver water drinken. Misschien hebben we niet allemaal alles wat we zouden willen hebben, maar het is belangrijk om dankbaar te zijn voor de dingen die we wel hebben in het leven!

10. Ze wilden dat ze in het heden hadden geleefd
Veel mensen hebben aan het einde van hun leven gezegd dat ze te veel tijd hebben besteed aan het denken aan het verleden of zich zorgen maken over de toekomst. Ze realiseerden zich dat ze eigenlijk altijd in het heden hadden moeten leven. Je beleeft altijd nieuwe momenten! Neem de tijd om de dag te zien voor wat het is – een wonder.

Wacht niet tot het te laat is. Doe wat met deze 10 tips en vandaag nog je beste leven! En zorg ervoor dat je dit deel met je dierbaren. Ook zij moeten het nieuws horen!

Bron: APOST