Deskundigen bevestigen: mensen ouder dan 40 jaar zouden 3 dagen per week moeten werken

Waarschijnlijk maak jij net als iedereen, deel uit van de groep mensen die zo min mogelijk willen werken en zo veel mogelijk willen verdienen.

Erken het maar, werken wordt snel een brandpunt in je leven, waarbij we vijf dagen per week keihard moeten werken tot we de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt.

Als dat idee jou, net als mij, niet met geluk vervult, zal je blij zijn dat een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat mensen ouder dan 40 jaar het meest productief zijn wanneer ze slechts drie dagen per week werken …

De studie in kwestie komt uit het Melbourne Institute Worker Paper en lijkt aan te geven dat de productiviteit van mensen in de loop der jaren afneemt. Het doel van het onderzoek was om de cognitieve vaardigheden van mensen ouder dan 40 jaar te analyseren.

De studie bestond uit 3.000 mannelijke vrijwilligers en 3.500 vrouwelijke vrijwilligers en experts die onderzochten naar hun geheugen, het uitvoerend redeneren en het abstract redeneren.

Onderzoekers analyseerden de huishouden, de werkgelegenheid van de deelnemers en ook hun economische en subjectieve welzijn. Ze werden gevraagd om taken uit te voeren zoals het achterstevoren lezen van woorden, het hardop lezen van woorden en het overeen laten komen van getallen en letters onder tijdsdruk. De resultaten toonde aan dat degene die 25 uur per week werkt, dit het beste doet.

Volgens professor Colin McKenzie (een van de toonaangevende auteurs van het onderzoek), wordt het niveau van intellectuele stimulering sterk beïnvloed door werktijden. Werk is een stimulans voor de hersenen en dus de belangrijkste oorzaak van vermoeidheid en stress.

McKenzie gelooft ook dat het erg moeilijk is om de effecten van elke taak te specificeren en de manier waarop ze de cognitieve vaardigheden van een persoon beïnvloeden. Hij zegt dat mensen altijd hun werk moeten kiezen op basis van hun cognitieve vaardigheden.

Dat gezegd hebbende, beweert Geraint Johnes, hoogleraar economie aan de Lancaster University Management School, dat de resultaten van het onderzoek niet kogelbestendig zijn. Hij zegt: “Het onderzoek kijkt alleen naar 40-plussers en kan daarom niet beweren dat 40-plussers anders zijn dan andere werknemers.

“Wat de auteurs uit het onderzoek haalde, is dat het cognitief functioneren verbetert tot het punt waarop werknemers 25 uur per week werken en daarna neemt het af. Eigenlijk is de achteruitgang heel marginaal en is er niet veel effect, aangezien de werkuren oplopen tot 35 uur per week. Na 40 uur per week is het effect veel erger. ”

Conclusie: wetenschappers hebben geen duidelijke verklaring voor deze bevindingen en geen concreet verband tussen het idee dat meer dan een 30-urige werkweek negatieve gevolgen heeft voor de cognitieve functies van de hersenen.

Wat denk jij? Voor mij is het duidelijk dat mensen van een bepaalde leeftijd niet geschikt zijn om dezelfde hoeveelheid werk te doen als 30 jaar geleden. Bent jij het hiermee eens? Laat je gedachte achter in de reacties.

Zou jij een driedaagse werkweek na je 40ste leeftijd willen hebben? Deel dit verhaal als dat zo is en help ons om het bericht te verspreiden.

Bron: Natural Cures World