Deze 107-jarige vrouw verklapt haar geheim voor een lang leven: “Trouw nooit!”

Hét geheim voor een lang en gelukkig leven? Nooit trouwen. Dat is althans het motto van Louise Signore uit de Bronx, New York, die zonet haar 107ste(!) verjaardag vierde.
Toen CBS langsging op het verjaardagsfeest van de 107-jarige Louise, vroegen ze haar om haar beste tips voor een lang en gelukkig leven. “Ik moét sporten”, vertelde ze. “Zo probeer ik nog altijd een beetje te dansen en na mijn lunch speel ik bingo.”

“Maar het echte geheim van 107 te worden … ik ben nooit getrouwd geweest”, gaat ze verder. “Zelfs mijn zus zegt altijd: ‘Was ik maar nooit getrouwd geweest!’”

Professor Bella DePaula deed ook onderzoek naar of je nu daadwerkelijk gelukkiger wordt van te trouwen. Daarvoor snuisterde ze in maar liefst 800 academische onderzoeken die allemaal het effect van single zijn en het huwelijk bestudeerden. Daaruit bleek dat getrouwde mensen een grotere kans lopen om geïsoleerd en teruggetrokken te leven dan singles en dat die laatste groep een veel socialer leven, meer zelfvertrouwen en meer persoonlijke groei ervoeren dan gehuwde stellen. Daarmee wilde ze duidelijk maken dat een huwelijk niet het belangrijkste is in het leven en al zeker niet de garantie is op een lang en gelukkig leven.

Toch lijkt een gezegende leeftijd halen ook een familietrekje. Zo werd Louises moeder 97 jaar, en is haar zus er ondertussen 102. Maar daarnaast houdt de kranige dame er een gezonde levensstijl op na, die ze meekreeg van haar Italiaanse familie. “Italiaans eten is erg goed voor je”, legt ze uit. “Ik ben grootgebracht met alleen maar goede voedingsmiddelen, zonder frisdrank of cake.”

Het is niet de eerste keer dat de het mediterrane eetpatroon dat rijk is aan groenten, vis, olijfolie, en volle granen en weinig bewerkte producten geprezen wordt. Zo wordt het dieet dat vooral populair is aan de Middellandse zee, zoals in Griekenland en Italië, in verband gebracht met het verlagen van je risico op hartaandoeningen, voorkomt het depressie en zou je er langer door leven.

Bron: HLN.be