Deze 12 games maakten spele.nl vroeger zo geweldig

Vandaag hebben verwende kinderen al minstens een Playstation 4 en een Iphone X. Een generatie ervoor moest het doen met een oude knar van een computer en de hyperkinetische spelletjes op Spele.nl.

De leukste games op spele.nl
Heerlijk tijd verdrijven op je computer. Je had natuurlijk echte computerspellen, maar daarna kwamen al snel de online games om de hoek kijken, waaronder de website spele.nl. Toch was dat eigenlijk niet zo erg. Lippen droogden uit en uren gleden voorbij terwijl je onbeweeglijk met je ogen een figuurtje op het scherm volgde. Deze geweldige games van Spele.nl herken je ongetwijfeld meteen.

Deze 12 games maakten spele.nl vroeger zo geweldig
1. Bomberman
De ultieme favoriet van veel kinderen was Bomberman. Ongegeneerd alles opblazen, inclusief je medemens. Puur genieten was dat. Bij deze game was het erg frustrerend wanneer je computer even vastzat, want sowieso was jij dan ondertussen al in duizend stukjes opgeblazen. Vandaag bestaan er allerlei varianten op Bomberman, maar de classic blijft de beste.

2. Goudzoeker
Goudzoeker was niet alleen een verslavend spelletje, het leerde je ook omgaan met tegenslagen. Net naast die waardevolle diamant grijpen, of een zak vangen die dan leeg bleek te zijn, dat waren stuk voor stuk harde momenten waarop je leerde opnieuw recht te krabbelen na een val. Je herpakte jezelf en probeerde opnieuw een grote brok goud te verzamelen.

3. Bubble Shooter
Ongetwijfeld het meest bekende spelletje in het rijke arsenaal van Spele.nl: Bubble shooter! De kleurrijke bubbels bezorgen je net geen epileptische aanval. Dagenlang verzamelde je dezelfde kleur bubbels bij elkaar. Gewoon om ze te zien verdwijnen. Educatief was het niet, maar uitdagend wel. Wie beweert Bubble Shooter ooit te hebben uitgespeeld, liegt.

4. Bubble Trouble
Bubbels neerschieten met een geweer. Achteraf gezien was deze game niet echt vernieuwend voor Spele.nl, maar dat maakte niets uit. Je kon het spelletje ook met twee spelen, al zorgde dat eerder voor ruzie dan echt plezier. En ook voor een verrassing, want plots werd een van de twee mannetjes dan blauw!

5. Rollercoaster
Niet iedereen slaagde erin Rollercoaster Tycoon te ontfutselen van de Sint of de kerstman. Deze kneusjes moesten het doen met de online versie van de game. Het was een organisatorische uitdaging om een goede achtbaan te bouwen, maar ach, het plezier dat de bezoekers eraan beleefde was het helemaal waard. Rollercoaster was bijna even leuk als naar een echt pretpark gaan.

6. Vex
Vex was een bizar, donker en bloederig spel. Je moest het mannetje door een wereld van platformen en gevaren leiden. Ondertussen bestaat er al een Vex 4, alsof je ooit Vex 1 werkelijk hebt uitgespeeld.

7. Yeti sports
Pinguïns meppen was misschien wel de grootste afleiding van allemaal, want hier kon je natuurlijk scores vergelijken met je vrienden. Wie kon de pinguïn verder meppen? Heerlijk toch en totaal GEEN dierenleed…

En natuurlijk mag de albatros niet ontbreken. Je kon hier zowaar hele strategieën in verzinnen en zo je pinguïn extra ver laten komen!

8. Aankleden
Hier werd meteen duidelijk of je talent had voor mode of niet: aankleedspelletjes! Past die roze zonnebril op je pop of niet? Misschien toch maar een jurk in plaats van een die jeansbroek? Stoere sneakers of vrouwelijke hakken? Opnieuw een leerrijk spelletje. Bovendien had je er alle soorten versies van. Je kon kiezen voor zomeroutfits, ski-outfits, schooloutfits,…

9. Makeover games
Dit was een heel girly spelletje. Je mocht poppen schminken, een andere haarkleur en snit geven, en vaak ook schminken en aankleden. Er waren geen levels en je voelde absoluut geen stress tijdens deze spelletjes, want er was helemaal geen competitie. Je moest gewoon zorgen dat alles er pink en shiny uitzag.

10. Bediening spelletjes
Een goede leerschool voor iedereen waren de bediening spelletjes. Het stimuleerde zonder twijfel ondernemerschap bij onze generatie kinderen. Games zoals ‘mijn eerste restaurant’ of ‘hamburgerzaak’ deden je dromen van een eigen zaakje, of deden je net beseffen dat studeren essentieel was. Vaak was het pure chaos en stress, deze bedieningsgames.

11. MahJong
De MahJong spelletjes betekenden puzzelen voor gevorderden. Je moest dezelfde steentjes bij elkaar zetten, en proberen de beste combinatie (de MahJong combinatie) te vormen. Ondertussen bestaat MahJong 4 al en de saga continues!

12. Tetris
Moeder der online spelletjes in een nieuw jasje: Tetris. We kennen het natuurlijk van de klassieke versie op de Game Boy. Frustrerend hoe sommige vormen toch niet zo goed op elkaar bleken te passen. Erg confronterend ook wat betreft je eigen ruimtelijke inzicht. Het was eng en ook ietwat claustrofobisch, hoe die stapel maar hoger en hoger werd tot je uiteindelijk dood was. En dan toch maar opnieuw proberen om die persoonlijke highscore te overtreffen.

Welke games speelde jij op spele.nl?
We hebben natuurlijk enkele leuke games opgenoemd. Speelde jij deze vroeger ook? Of hebben we nog een belangrijke over het hoofd gezien? Laat het ons weten in de reacties via Facebook!

Bron: Vroegert