Deze drie sterrenbeelden kunnen hun woede niet beheersen

We zijn allemaal wel eens boos. Soms is dat gewoon omdat je met het verkeerde been uit bed bent gestapt of iets heel frustrerend hebt ervaren.

Maar er zijn drie sterrenbeelden die vooral bekend staan om hun impulsieve persoonlijkheid die hun woede niet onder controle weten te houden.

Woedeaanvallen, chagrijnig zijn en humeurig zijn hoort bij het karakter van deze mensen. Het is geen wonder dat het de vuurtekens zijn die gemakkelijk geïrriteerd raken: Boogschutter, Leeuw en Ram.

In dit artikel vertellen we welke sterrenbeelden opvliegend zijn en hoe ze weer tot rust komen.

Ram

De Ram wil alles oplossen met zijn hoorns, wat ook perfect hun persoonlijkheid omschrijft. Van nature raakt de Ram geïrriteerd door kleine dingen. Loop je in de weg, dan voel je de hoorns. Ze vinden het heerlijk om boos te worden en zoeken ook vaak de confrontatie op.

Op dat ogenblik is het essentieel dat je juist handelt. Doe je dit niet, dan maak je het alleen maar erger en wordt de Ram nog bozer.

Een klein vonkje en de Ram ontploft. En als ze eenmaal losgaan, zoek dan maar beschutting, want een Ram kan behoorlijk intimiderend zijn.

Het voordeel: Een ram verliest snel zijn geduld, maar wordt al even snel weer rustig. Zolang je je vinger niet op de zere plek legt.

Boogschutter

Boogschutters worden beschouwd als minstens zo prikkelbaar als de Ram. Durf een Boogschutter niet tot het uiterste te pushen, want als je een van hen boos maakt, riskeer je een heleboel woede. Boogschutters geven dat misschien niet graag toe.

Ze ontkennen het meestal als je ze vraagt of ze geïrriteerd zijn of gemakkelijk boos worden.

Dat komt omdat de Boogschutter zelf zijn impulsiviteit niet doorheeft. In tegenstelling tot de Ram, kalmeert de Boogschutter lang niet zo snel. Dus iedereen die met een Boogschutter solt, heeft geduld en stalen zenuwen nodig.

Boogschutters staan erom bekend dat ze een eeuwigheid nodig hebben om iemand te vergeven.

Leeuw

Leeuwen worden beschouwd als de koningen van de dieren. Overheersend, wilskrachtig en sterk. Dit geldt niet alleen voor de reuzenkatten. Mensen met het sterrenbeeld Leeuw denken niet te lang na, maar ze gaan los als er iets niet bij hen past. Ze zeggen duidelijk wat hen stoort en kiezen directe woorden in plaats van zachte metaforen.

Wat eruit moet komen, moet eruit komen. Als de Leeuw echt boos wordt, valt hij vaak terug in oude jeugdpatronen. Het is het beste om daar niet door geïrriteerd te raken.

Het kinderlijke gedrag heeft een groot voordeel: als de Leeuw al zijn energie heeft losgelaten en al zijn gevoelens heeft gelucht en onder woorden heeft gebracht wat hem stoorde, dan kalmeren ze weer. Net als kinderen.

Het is belangrijk om een Leeuw altijd veel aandacht te geven, al het andere maakt hem alleen maar bozer.

Wat zijn jouw ervaringen? Heb je ook gemerkt dat deze drie sterrenbeelden bijzonder vaak boos worden en prikkelbaar zijn of heb je andere karaktereigenschappen opgemerkt?

Als je iemand in je vrienden- en kennissenkring hebt die geboren is onder het teken Ram, Leeuw of Boogschutter, dan mag je hem of haar zeker dit artikel laten zien!