Home Bizar Deze momenten maakt iedereen mee tijdens een potje 30 Seconds

Deze momenten maakt iedereen mee tijdens een potje 30 Seconds

Deze momenten maakt iedereen mee tijdens een potje 30 Seconds

Het is misschien wel het leukste spel van de afgelopen tijd: 30 Seconds. Perfect voor op een zaterdagavond met familie of vrienden, want het bordspel zorgt gegarandeerd voor de nodige gezelligheid. En tranen van het lachen. En bij mensen die niet tegen hun verlies kunnen ook voor ruzie. Maar dat terzijde. Kortom, een spel dat voor iedereen wel herkenbare momenten met zich meebrengt. Komen ze!

1. Het begint al bij het maken van de teams

Een uiterst belangrijke beslissing die je moet maken aan het begin van het spel. 9 van de 10 keer gaat dit niet zonder slag of stoot. Iedereen wil in het team bij het lopende woordenboek. En geef toe, als niemand bij jou wil voel je je toch wel beledigd. Voordat jullie daarover uit zijn, is de avond al bijna voorbij.

2. Iedereen krijgt de zenuwen van de zandloper

Paniek, paniek en nog eens paniek: dat is wat er uitbreekt wanneer iemand naar de zandloper grijpt. Het moment dat je je realiseert dat je binnen 30 seconden zoveel mogelijk moet raden is al zenuwslopend. Maar doordat je tegenstanders dan ook nog al wiebelend op hun stoel de zandloper als een gek in de gaten houden, is er al helemaal geen houden meer aan.

3. Je teamgenoot gooit twee…

Je had nog zo geroepen dat ze nul moest gooien, maar dat mocht niet baten. Zo moeilijk is dat toch niet?! Verdomme zeg, nu heb je al twee stappen achterstand.

4. Je teamlid leest de woorden op het kaartje te snel (of niet goed…)

‘Ja, je weet wel. Een broodje met vlees erin. Het komt uit Griekenland’. Iedereen weet natuurlijk dat dit om een pita gyros gaat. Maar je oplettende tegenstander controleert uiteraard – hoe irritant ook – het kaartje nog even voor de zekerheid. En ziet dat er niet pita gyros, maar pythagoras opstaat. Oeps, foutje!

5. En dan is daar de magie van: telepathie

Soms voel je je teamgenoot gewoon aan. “Die ene uit die ene serie” Nog geen seconde later rolt de juiste acteur over je tong. Wauw, hoe dan?! Het is duidelijk: jullie voelen elkaar perfect aan.

6. Je krijgt gedurende het spel steeds meer twijfels bij je teamgenoten

Terwijl jij op de hoogte bent van wie er op dit moment minister van Buitenlandse Zaken is, gaat de kennis van je teamgenoten niet verder dan de Kardashians en de castleden van Oh Oh Cherso. Niemand zei dat het makkelijk ging worden.

30 seconds spelen

7. Die ene van de tegenpartij die met de neus op de zandloper zit

Ben maar niet bang dat je te lang doorgaat, want er is altijd iemand van het andere team die met een vergrootglas de zandloper in de gaten houdt. De laatste korrel is nog niet gevallen en deze persoon schreeuwt al: ‘de tijd is om!’

8. “Hoe kun je dit niet weten?!”

Ja, wrijf het er maar lekker in. Jij wist ook een keertje een serie niet te noemen en dan word je meteen voor jandoedel uitgemaakt. Sommigen vinden het blijkbaar heerlijk om anderen de grond in te boren. Hoort ook wel weer bij het spel.

9. Soms vind je jezelf ineens erg intelligent

Als je teamgenoot de hoofdstad van Nederland nog niet eens kan benoemen en jij alle rivieren in Europa zonder problemen weet, kan jouw dag niet meer stuk. Je glundert van trots en krijgt geen genoeg van dit fantastische spel.

10. Het kaartenbakje blijkt ook elke keer weer een probleempunt te zijn

Je hebt ‘in’ en ‘uit’, makkelijker kan het niet. Althans, zou je denken. Er bestaat namelijk elke keer weer de discussie of het kaartje waarmee je net hebt gespeeld nou bij ‘in’ of ‘uit’ erin moet. Snap jij het nog? Moeilijk, moeilijk en nog eens moeilijk.

11. De euforie wanneer je met je team hebt gewonnen

Opeens ben je alles weer vergeten. Dat teamgenoot A niet wist wat de naam van de vrouw van Barack Obama ook alweer was, en dat teamgenoot B echt geen idee heeft wat de hoofdstad van Turkije is, dat vergeef je hen bij het behalen van de zege onmiddelijk. Het is uiteindelijk maar een spelletje (said no one ever), toch?

Bron: Girlscene | Beeld: iStock