Dierenambulance rukt uit voor ‘ziek’ schaap – wat ze aantreffen dient nu als belangrijke waarschuwing

Dierenleed dat bewust wordt toegebracht is verschrikkelijk en iedere dierenliefhebber kan zich er enorm over opwinden. Terecht natuurlijk. Maar soms kan het gebeuren dat een dier leed wordt aangedaan, zij het met de beste bedoelingen.

De Dierenambulance Kennemerland kreeg enkele dagen geleden te maken met een dergelijk geval.

Vermoeden van dronkenschap

Toen er een melding binnenkwam over een schaap dat niet meer wilde staan, rukte de dienst uit met twee ambulances. Ter plekke konden ze binnen niet al te veel tijd achterhalen wie de eigenaar van het dier was.

De boer in kwestie zei te vermoeden dat het schaap dronken was… Een aanvankelijk haast bizarre gedachte, maar toch zeer aannemelijk. Wat gebeurt er namelijk vaak? Vissers geven het brood dat zij over hebben aan de schapen, die het maar wat graag opeten.

*** UPDATE SCHAAP ZIE REACTIE ***Er kwam een melding binnen van een schaap dat niet meer wou staan. Wij zijn er met 2…

Geplaatst door Volgdienst – Dierenambulance Kennemerland op Zondag 8 september 2019

Roes uitgeslapen
Wanneer een schaap echter te veel brood eet, gaat het gisten in de maag… met alcoholproductie tot gevolg.

De dierenambulance laat verder nog weten dat het inmiddels weer goed gaat met het dier, en het dus inderdaad dronkenschap moet zijn geweest. Inmiddels huppelt het dier weer fris en fruitig door de wei met de andere schapen.

Wat zielig! Gelukkig gaat het weer goed met dit schaap, het had zeker fout kunnen aflopen.

Vergeet niet dit artikel te delen om iedereen bewust te maken van het feit dat brood voeren aan schapen geen goed idee is!