Dit is het vermogen van kickbokser Rico Verhoeven:

Op 21 december is het weer zover. Op die dag staat de westrijd van het jaat op het programma. Het is de partij waar elke kickbox liefhebber naar uit zal kijken: Rico Verhoeven vs. Badr Hari.

Afgezien van de hele wedstrijd en de bijbehorende titel is het de vraag hoeveel een atleet als Verhoeven nu eigenlijk verdient. Van een andere grootheid, Floyd Mayweather, weten we dat hij zwemt in het geld.

Nu heeft Verhoeven het zeker niet slecht, maar het blijft interessant om zijn vermogen bij benadering uit te rekenen.

Rico Verhoeven versus Badr Hari
Rico Verhoeven is inmiddels een gevestigde naam in de wereld van het kickboksen. Sinds 2014 staat hij aan de absolute top. Dat laatste wordt overigens sterk betwijfeld door de fans van Badr Hari, die zien hem altijd nog als de absolute kampioen.

Die populariteit weet de Marokkaanse kickbokser goed uit te buiten: voor zijn laatste partij tegen Verhoeven kon hij ondanks zijn verlies zo’n 500.000 euro laten bijschrijven. Dat zegt de bad boy niet zelf, maar insider Remy Bonjasky laat dat doorschemeren.

Om het te verduidelijken, mocht het minder zijn dan moeten de heren toch eens gaan nadenken over de kwaliteiten van hun managers, want gaat er iets niet goed aldus Bonjasky.

Badr Hari heeft een aardig vermogen
Met een paar rake trappen en klappen kun je dus een goed belegde boterham verdienen. Nu zal het vermogen van Badr Hari niet schrikbarend hoog zijn, een voorzichtige schatting leert ons al snel dat we moeten denken aan zo’n 5 miljoen euro.

Dat is dus zeker niet verkeerd, maar hoe staan de zaken er bij Verhoeven voor?

Het vermogen van Rico Verhoeven
De tegenstander van Badr staat niet bekend om zijn extravagante leefstijl. Hij heeft geen giga villa om zich in terug te trekken, heeft geen dure hobby’s en is in feite een eenvoudige jongen die gewoon zijn werk goed doet.

Sinds 2014 is het echter hard gegaan met de spaarrekening van de wereldkampioen. Dan gaat het niet alleen om zijn gages die hij ontvangt voor een titelgevecht, om met andere activiteiten weet hij zijn portemonnee goed te vullen.

 

View this post on Instagram

 

Seeing my childeren happy is the best feeling in the world 😍🥰 #family #love #mikayla #daughter #smile #happy

A post shared by Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) on

Voor de grote gevechten ontvangt hij dus naar alle waarschijnlijkheid zo’n half miljoen euro. Bruto welteverstaan. Mocht hij een partij beslissen met een knock-out, dan levert dat een bonus op van 50.000 euro. Ga er met al die gevechten dus vanuit dat hij een paar miljoen euro heeft verdiend met zijn kunsten. Tot nu toe dan.

Naast het kickboksen heeft hij nog een aantal leuke klusjes die hem zeker geen windeieren hebben gelegd. Zo heeft hij een aparte app laten ontwikkelen, speelt hij af en toe een rolletje in een film en geeft hij interviews. Dat doet hij niet gratis, dus ook op die manier komt er een leuk bedrag binnen. Nog interessanter dan zijn eerder vermelde ‘schnabbels’ zijn de sponsorinkomsten. Dat loopt aardig op als je weet dat hij overeenkomsten heeft met onder andere:

  • PFM Underwear
  • Matrix Fitness
  • Land Rover

Kortom, je hoeft geen medelijden te hebben met de 1.96 meter lange sporter uit Bergen op Zoom.

Omdat Rico Verhoeven eigenlijk pas in 2014 echt is doorgebroken staat hij financieel gezien nog maar aan het begin. Dat wil niet zeggen dat hij zuinig moet leven. Met een beetje knap rekenwerk komen we al snel op een vermogen van maximaal 3 miljoen euro. Dat is dan vooral te danken aan zijn normale levensstijl en beperkte uitgavenpatroon. Mocht hij vaker zijn titel succesvol weten te verdedigen, dan gaat hij ongetwijfeld Badr Hari voorbij streven.

Bron: MAN MAN

Shop hier de leukste producten! Vandaag besteld = de volgende dag in huis!