Door dít populaire drankje vernietig jij je schildklier! Drink jij het?

Een lekkere cappuccino, of latte macchiato, is ideaal om je dag mee te beginnen. Of gewoon een lekker glaasje melk. Maar door voedingsdeskundigen werden velen geadviseerd om melk te vervangen met sojamelk, aangezien dit gezonder zou zijn voor het menselijke lichaam.

Onderzoek laat echter zien dat niets minder waar is. Sojamelk zou juist schadelijker zijn voor de gezondheid en daarnaast zou het ook chaos kunnen veroorzaken in het organisme. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom je nu zou moeten stoppen met het drinken van sojamelk:

  • Soja is één van de voedingsmiddelen die het meeste pesticiden bevat en 99% ervan is genetische gemanipuleerd.
  • Onderzoeken hebben aangetoond dat de consumptie van soja de noodzaak voor vitamine D en B2 ondersteunt.
  • Sojabonen bevatten een substantie die bloedproppen kan veroorzaken, genaamd hemaglutinine, dat vaak leidt tot ophopingen van rode bloedcellen.
  • De productie van sojaeiwit isolaten en gebonden sojaeiwit van delicate sojaeiwitten gaat met hoge temperaturen gepaard die de gezondheid ernstig kunnen aantasten.
  • Soja is rijk aan giftige isoflavonen, inclusief genisteïne en daidzeïne die de ontwikkeling van borstkanker bevorderen.
  • Soja en sojaproducten zijn rijk aan fytinezuur dat de vertering van magnesium, koper, ijzer, calcium en zink verhindert.
  • Daarnaast bevatten sojabonen fyto-oestrogenen (plant oestrogeen) die de functie van het endocriene systeem blokkeert en is gelinkt aan borstkanker en mannelijke onvruchtbaarheid.
  • Sojavoeding is rijk aan toxisch aluminium, dat is gerelateerd aan de ontwikkeling van Alzheimer’s en ook de nieren en het centraal zenuwstelsel aantast.
  • Sojabonen bevatten ook antinutriënten die natuurlijke toxines zijn en de consumptie van een paar glazen dagelijks van deze melk kan de menstruatiecyclus negatief beïnvloeden.
  • Verder hebben vele studies bewijs opgeleverd dat het voedselgeschikte carrageenan in sojamelk ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken, waaronder darmkanker, abcessen, maag- darminfecties en verwondingen in laboratoriumratten.

Conclusie

Soja is misschien wel het meest giftige voedingsmiddel dat de westerse mens heeft bedacht om te eten. Die sojaboon wil absoluut niet opgegeten worden. Ze valt haar vijand aan met vruchtbaarheidsproblemen en zuurstoftransportmoeilijkheden en doet er alles aan om niet verteerd te kunnen worden. Als een stier zijn hoorns op je richt, maak je dat je wegkomt. Soja heeft haar hoorns op je gericht.

Wil je het toch eten, doe het dan als een Aziaat: gefermenteerd en in kleine hoeveelheden.

Bronnen: Huffingtonpost & Westonaprice