Drie mensen gespietst tijdens eerste dag van Spaans stierenfestival

Bij de start van het beruchte stierenfestival in Pamplona moesten er gelijk drie personen naar het ziekenhuis overgebracht worden met spietsverwondingen.

Een 23-jarige Amerikaan zou zware verwondingen hebben opgelopen nadat hij in het been gespietst werd.

De andere slachtoffers waren een 46-jarige man uit California, die een wonde in zijn hals opliep, en een 40-jarige Spanjaar die ook in het been gespietst werd.

Daarnaast werden er nog een 18-jarige uit San Sebastian en een 23-jarige uit Barcelona naar het ziekenhuis overgebracht met hoofdwonden.

Hoewel hun toestand niet ernstig is, zei het ziekenhuispersoneel dat een van de slachtoffers bewusteloos was en pas wakker werd in het ziekenhuis.

Het festival genaamd het San Fermin festival is een 14e-eeuws evenement dat bestaat in het lopen voor een groep stieren die wordt losgelaten in de straten van de stad.

De beelden tonen hoe een zwaarlijvige man wordt geschept en op zijn rug valt nadat hij verrast werd door een van de stieren.

Sinds 1910 werden er zestien mensen gedood tijdens het jaarlijks festival. Elk jaar vallen er tijdens de stierenlopen gemiddeld tussen de 200 en 300 gewonden.

Bekijk de beelden hieronder. Maar wees gewaarschuwd: de beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers:

Bron: VOA News