Eerste microblading-sessie van een moeder gaf haar misvormde wenkbrauwen

Jami Ledbetter is zonder wenkbrauwen geboren en haar dochters dachten dat ze haar een plezier deden door haar een Groupon te geven voor een microblading-sessie. De goede bedoeling bleek echter vreselijk verkeerd te gaan toen de vrouw uit Kansas City, Missouri haar Groupon probeerde te gebruiken.

vrouw laat wenkbrauwen doen

Microblading is een proces waarbij een technicus individuele wenkbrauwharen tatoeëert met behulp van een naald of een klein mesje. Het proces moet resulteren in permanente wenkbrauwen die niet onderhouden hoeven te worden. Het is begrijpelijk waarom Ledbetter dacht dat dit de oplossing voor haar schoonheidsproblemen zou zijn.

mislukte wenbrauwen

Helaas waren de resultaten niet wat Ledbetter had verwacht. Ze was geschokt toen ze de misvormde wenkbrauw zag en wil nu anderen waarschuwen voor de gevaren van deze ongereguleerde industrie.

Ledbetter schaamde zich zo erg dat ze het huis niet wilde verlaten. De man met wie ze uitging had het zelfs uitgemaakt. Pogingen om de wenkbrauwen met cosmetica te bedekken werkten niet. Ze ging naar een andere technicus om te proberen de eerste sessie te verbeteren, maar dat maakte het probleem alleen maar erger.

verpeste wenkbrauwen

Ledbetter wendde zich vervolgens tot Kara Gutierrez, een gelicentieerde en verzekerde tatoeëerder. Gutierrez was in staat om een deel van de schade ongedaan te maken met behulp van een techniek genaamd Li-ft. Dit proces werkt door het pigment uit de wenkbrauwen te verwijderen om de schade te herstellen. Het duurt meerdere Li-ft sessies om het probleem volledig op te lossen, wat Ledbetter ongeveer €900 heeft gekost.

Bekijk deze huiveringwekkende video om meer te weten te komen over dit verhaal en de gevaren van microblading. Het zal je zeker twee keer laten nadenken over ongereguleerde schoonheidsprocedures:

Bron: APOST