Elise Van Espen, de zus van Julie Van Espen: ‘Ze was op de foute plaats, op het foute moment’

Het is een nachtmerrie voor de familie Van Espen uit Schilde (Antwerpen): het lichaam van de vermiste Julie was eindelijk gevonden. Haar zus deelt een bericht via Facebook om iedereen te bedanken.

De Belgische Julie Van Espen vertrok zaterdag rond 18.30 uur met de fiets naar een vriendin in Antwerpen, maar daar kwam ze nooit aan. Het lichaam van de studente werd uiteindelijk in het Albertkanaal teruggevonden. Langs hetzelfde kanaal werden eerder al haar fietsmand en kledingstukken gevonden.

Steun en toeverlaat
Met familie, vrienden, kennissen en de politie zochten ze naar Julie. ‘Het was ongelofelijk hoeveel mensen zijn komen flyeren en berichten hebben gedeeld. Zonder jullie hulp hadden we nu waarschijnlijk nog steeds onzekerheid gehad’, aldus de zus van Julie.

‘Het ergst mogelijke scenario’
Maar gisteren speelde zich ‘het ergst mogelijke scenario’ af, schrijft Elise op Facebook. Julie blijkt vermoord.

“Ik wil jullie ontzettend bedanken voor álle hulp, het was ongelofelijk hoeveel mensen zijn komen flyeren en de berichten hebben gedeeld. Zonder jullie hulp hadden we nu waarschijnlijk nog steeds onzekerheid gehad”, schrijft Elise. “Verder willen we jullie allemaal bedanken voor de steun die jullie geven. We krijgen aan de lopende band berichten binnen, maar antwoorden is wat moeilijk, ik hoop dat jullie dat begrijpen.”

Bron: Libelle, Facebook. Beeld: Facebook