Experts waarschuwen: van roken kan je penis krimpen

Sorry jongens, maar we hebben heel slecht nieuws voor jullie. Die sigaret waarvan je dacht dat het je cool stond, zou de reden kunnen zijn waarom je penis gekrompen is. Volgens specialisten heeft roken tal van negatieve gevolgen voor mannen (en uiteraard ook voor vrouwen), inclusief erectiestoornissen en zelfs een gekrompen geslachtsorgaan.

Uroloog Marc Laniado legde aan Mirror uit dat het niet zo zeldzaam is dan je misschien zou denken.

Hij legde uit: “Om een stevige erectie te hebben, heb je genoeg bloedtoevoer nodig. Rokers hebben een hogere arterosclerose in hun bloedvaten, inclusief in de penis, waardoor de bloedtoevoer beperkt wordt.”

“De chemicaliën in sigaretten hebben ook een impact op de hardheid. Nicotine zorgt ervoor dat bloedvaten nauwer worden. Dit kan tijdelijk maar uiteindelijk ook permanent zijn.”

Hij ging verder: “Maar sommige mensen zeggen ook dat hun penis kleiner wordt naarmate ze ouder worden, omdat roken de bloeddoorstroming in de penis vermindert, waardoor ook de spontane en nachtelijke erecties verminderen die nodig zijn om de penis te stretchen en een goede lengte te bewaren.

“Dus samengevat kan je penis kleiner lijken, of zelfs daadwerkelijk kleiner worden.”

Maar de expert zegt dat niet alleen mannen een impact kunnen voelen op hun intieme delen, ook vrouwen lopen gevaar. Hij zei: “Hetzelfde geldt ook voor vrouwen – als je erover nadenkt – ook bij hen beïnvloedt het de bloedtoevoer naar de intieme zone.”

Experts legden eerder al een link tussen roken en prestaties in de slaapkamer. Medical News Today schrijft dat de chemicaliën in sigaretten tot beschadiging van de bloedvezels in je geslachtsorgaan leiden.

Tijdens een studie in 1998 onderzocht de Boston University of Medicine de geslachtsdelen in erectie van 200 mannen, en de rokers waren veel slechter af dan de niet-rokers.

DEEL dit bericht met alle rokers die je kent! Het is wellicht nóg een uitstekende reden om te stoppen met roken!