Home Handig Fantastisch nieuws: Door witte wijn val je af

Fantastisch nieuws: Door witte wijn val je af

wijn kopen

Een heerlijke glas witte wijn op een lekkere warme dag. Vind jij dit ook net zo lekker als wij? Dan hebben wij fantastisch nieuws voor jou! Recent onderzoek heeft aangetoond dat jij je niet schuldig hoeft te voelen na een glas witte wijn.

Vasco wijn – Online wijnproeverij

Wijn leren proeven als een pro? Dat kan met Vasco Wijn! Het kleinschalige bedrijfje wordt gerund door twee enthousiaste dames die wijn maken in en importeren uit Portugal. De dames bieden wijnproeverijboxen aan met twee flessen wijn, een boekje met informatie over hoe wijn wordt gemaakt en de verschillen in smaak.

Daarbij krijg je een stap-voor-stap handleiding om beter wijn te leren proeven, aromakaarten voor je notities en informatie over de wijnen uit de box. Pakketten bevatten altijd 2 flessen wijn die je zelf kunt kiezen en kosten vanaf €25,-.

Tip: wil je het echt goed aanpakken? Boek dan voor €10,- extra een digitale wijnworkshop met een van de twee erbij. Ook te gek om samen (op afstand) met vrienden te doen!

Onderzoek

De studie werd uitgevoerd aan de universiteit van Washington en aan University. Blijkbaar zorgen twee glazen witte wijn voor het slapengaan dat je tijdens je slaap vet gaat verbranden. Zo gaat het de ontwikkeling van nieuwe cellen neutraliseren. Goed nieuws, want het bikiniseizoen gaat bijna van start. Zo weet je meteen wat je moet bestellen als je ’s avonds nog een terrasje doet.

Ja, je leest het goed. Door het drinken van witte wijn, vlak voor je gaat slapen, gaat je lichaam vet verbranden. Kortom: Slapend afvallen. Maar er zijn nog meer voordelen.

Wijn stilt namelijk de trek naar ongezonde snacks. Natuurlijk geldt wel voor dit alles met mate, maar als ik het goed begrijp hebben we hier te maken met een win-win situatie!..

Ook rode wijn scoort nog steeds goed
Aan de universiteit van Alberta in Canada hebben ze dan weer aangetoond dat een glas rode wijn gelijk is aan een uurtje intensief sporten. Horen we dat goed? Natuurlijk moeten we dat een beetje relativeren. We zien het nog niet snel gebeuren dat je een doktersvoorschrift voor een wijnkuur krijgt, maar een glaasje af en toe kan zeker geen kwaad.

Fantastisch nieuws toch!? Deel dit met je vrienden en familie met wie jij voortaan een glaasje wijn gaat drinken! Uiteraard wel met mate!