Filmpje met simpele nekoefening tegen migraine gaat het internet over

Er zijn verschillende migraine-medicijnen op de markt, maar omdat het zoveel oorzaken kan hebben werken die lang niet voor iedereen. Op social media circuleert nu een video van een nekoefening die verschil zou kunnen maken.

TikTok-gebruiker Jessica Pelatt heeft al 25 jaar last van migraine en heeft al héél veel dingen geprobeerd: medicatie, scans, een dieet, verschillende matrassen, yoga, acupunctuur en de lijst in het filmpje is nog veel langer. Dat werkte voor haar allemaal niet. Pas toen ze een bepaalde nekoefening dagelijks ging doen, merkte ze verbetering.

Oefening tegen migraine

In de video laat ze zien dat de oefening heel simpel is. Je gaat met je voeten zo’n 30 centimeter van de muur staan en leunt met je rug en de achterkant van je hoofd tegen de muur. Vervolgens rek je je nek. In de video kun je het beste zien welke beweging je daarvoor moet maken:

@jessicapelatt

Not intended to replace seeing a doc (because sometimes the causes of ##migraines can be serious). ##selfhelp ##physicaltherapy ##chronicpain

♬ original sound – jessicapelatt

Dagelijkse oefening

Jessica doet de oefening inmiddels elke dag (vooral op de goede dagen!) en heeft een stuk minder vaak last van migraine. Dat is het proberen waard, toch? Bij het filmpje schrijft ze nog wel de belangrijke boodschap dat deze video een bezoek aan de dokter niet vervangt, omdat migraine soms ook een ernstige oorzaak kan hebben.

Bron: Libelle, TikTok. Beeld: iStock