Gat in meer roept nieuwsgierigheid op, dus man vliegt drone naar binnen en maakt magnifieke beelden

Als je in de Verenigde Staten gewoond hebt, heb je vast wel gehoord van de waterproblemen in Californië. Maar voor de eerste keer in bijna een decennium is Californië eindelijk van de droogte af!

Het eind van deze 7 jaar durende droogte markeert het begin van iets geweldigs – volle meren en reservoirs. Dankzij recordaantallen neerslag in januari en februari zijn de waterbronnen van Noord-Californië tot Sierra Nevada weer helemaal gevuld.

Als je in Californië woont, ben je vast het einde van de verwoestende droogte aan het vieren. En wat is een betere manier om dit te vieren dan met een bezoek aan een van de grootste waterwonderen van Californië: het ‘Glory Hole’ in Lake Berryessa? Het 22 meter lange gat, vlakbij de 92 meter lange dam van het meer, is zeker de moeite waard.

Met een diepte van 18 verdiepingen zorgt dit gat ervoor dat Lake Berryessa niet overstroomt, door het overtollige water naar de Putah Creek te sluizen. De unieke trechtervorm van het gat zorgt ervoor dat het weglopende water op spectaculaire wijze in het meer terechtkomt.

Lake Berryessa in Napa, Californië, is het op zeven na grootste door mensen gemaakte meer. Maar net als vele andere meren tijdens de droogte, begon Lake Berryessa uit te drogen.

Omdat het meer bijna droogstond, hoefde het gat meer dan een decennium niet meer te werken. Maar dankzij de recente neerslag werkt het gat weer op volle kracht en haalt het water uit het meer met een adembenemende werveling.

Woon je niet in Californië maar zou je het gat wel in actie willen zien? Nu kan het! YouTuber Evan K maakte magnifieke beelden van het meer en laat het gat in al zijn glorie zien. Deze zeldzame beelden laten zien hoe machtig de natuur kan zijn.

Zou jij Lake Berryessa bezoeken voor dit magnifieke zicht? Vertel het ons hieronder en deel dit met een vriend of vriendin die je er graag mee naartoe zou willen nemen!

Bron: APOST