Gehandicapte Peter brutaal uit taxi gezet – chauffeur kreeg het adres niet gevonden

Nog geen week geleden schreven we over het bizarre gedrag van een taxichauffeur die een vrouw met een rollator behandelde als een stuk vee. Nu lijkt het weer mis te zijn gegaan, dit keer in Beneden-Leeuwen.

De Gelderlander brengt vandaag het verhaal van Peter en Louise Doolaard, die al wekenlang uitkeken naar een speciaal georganiseerde boottocht voor mensen met een beperking.

Het echtpaar woont in een zorgcentrum in Beneden-Leeuwen, in verband met de lichamelijke beperkingen van beiden, en de geestelijke beperking van Louise.

Verkeerde adres
Het stel was met de taxi onderweg naar wat het uitje van het jaar diende te worden: een boottocht op de Gouden Ham. De regiotaxi van vervoersbedrijf Versis dacht op de bestemming aangekomen te zijn, maar trof niemand aan.

In plaats van de juiste bestemming op te zoeken, besloot de chauffeur, na overleg met de havenmeester, om het gehandicapte duo te ‘dumpen’ op het parkeerterrein bij Moeke Mooren, een horecagelegenheid.

“Louise werd helemaal verdrietig. Ze moest huilen.”
Volledig ontredderd stonden ze daar: hij met een rollator en zij in een rolstoel. “Louise werd helemaal verdrietig. Ze moest huilen,” vertelt Peter.

Gelukkig ontfermde het personeel van Moeke Mooren zich over de twee en werden ze begeleid naar het terras. Zelf amper in staat te vertellen wat er was gebeurd, was het uiteindelijk een andere gast die wist dat ze eigenlijk in Maasbommel moesten zijn. Het personeel belde een nieuwe taxi, en zo kwamen ze uiteindelijk dan toch aan op het feestje.

De boottocht? Die zat er helaas al op…

Grote bek van tweede chauffeur
Ria, de zus van Louise, was inmiddels ook ter plekke en sprak de tweede chauffeur nog aan over hetgeen zich eerder die dag had afgespeeld: “Toen kreeg ik nog een grote mond, ook. Hij zei dat hij me op de zwarte lijst zou zetten en dat ik maar nooit meer moest bellen voor een taxi van Versis.’’

Toch waren Peter en Louise hartstikke gelukkig dat ze uiteindelijk het etentje nog hebben kunnen meemaken. “Het was heerlijk,” vertelt Peter met een twinkeling in zijn ogen aan de Gelderlander.

De redactie van laatstgenoemde krant heeft meerdere keren geprobeerd het vervoersbedrijf te contacteren voor wederhoor, maar kreeg telkens nul op het rekest.

Wat een droevig verhaal! Wat zullen Peter en Louise zich naar gevoeld hebben, en verloren.
Gelukkig werden ze goed geholpen door mensen die het hart wel de op juiste plek hebben. Hulde daarvoor.