Gewetenloze man sleept husky bij de leiband achter zijn scooter.

Waarschuwing: De video bij dit artikel bevat heftige beelden die niet geschikt zijn voor gevoelige kijkers.

Het verhaal van deze hond moet echter verteld worden om mishandelde en verwaarloosde dieren wereldwijd een stem te geven.

China werd opgeschrikt door nog maar eens een schokkend geval van dierenmishandeling. Op de social media circuleert een video van hoe een man een husky achter zijn rijdende scooter over de grond sleept.

De kleine puppy krijste en jammerde van de pijn terwijl hij met een leiband in de Chinese stad Pu’er over de grond werd gesleept.

De man bleef compleet onbewogen bij het lijden van het dier. De getuige die de video maakte, zei dat de hond bloedde en denkt dat het dier voor een lange periode over de grond werd getrokken.

De man verklaarde aan nieuwssite Pear dat hij de gewonde hond opmerkte toen hij voor het rode licht stond te wachten.

Opgelet: De video is niet geschikt voor gevoelige kijkers.

“Zijn onderlichaam bloedde hevig. Het is mogelijk dat de hond een lange periode over de grond werd gesleept”, zei hij.

Weerzinwekkende foto’s bij de dierenarts tonen hoe de huid van de hond werd afgeschraapt. De video zorgde voor een schokgolf van verontwaardigde reacties.

“Dit is zo onmenselijk! Arme hond”, reageerde iemand op de Chinese social mediasite Weibo. “Als je je hond niet meer wil, geef hem dan op voor adoptie. Misbruik hem niet”, schreef een andere persoon.

Nadat de video viral ging op de Chinese social media bracht de dochter van de man een verontschuldiging naar buiten.

“De hond werd toevertrouwd aan de zorgen van mijn familie omdat ik die dag moest werken”, zei de vrouw.

“Helaas wisten mijn oudere familieleden niet hoe ze op een gepaste manier voor de hond moesten zorgen.”

“Het spijt me zeer. Ik heb niet goed voor mijn hond gezorgd. Ik hou erg veel van hem en beloof dat ik in de toekomst goed voor hem zal zorgen”, zei ze, eraan toevoegend dat ze het dier meteen naar de dierenarts had gebracht.

Keith Guo van PETA Asia liet weten: “Als eigenaars geen tijd hebben voor hun huisdieren is het beter dat ze er geen nemen.

Zelfs al vertrouw je je huisdier toe aan anderen, kunnen dergelijke tragedies nog altijd gebeuren. Deze arme hond werd mishandeld omdat zijn eigenaar niet de tijd had om voor hem te zorgen.”

Hoewel er in China wetgeving bestaat om fauna en flora te beschermen, is er een gebrek aan wetten die het dierenwelzijn van huisdieren beschermen.

In september 2009 stelden dierenrechtenactivisten in China een wetsontwerp op om dieren beter te beschermen, maar dat bleef tot op de dag van vandaag dode letter.

Dit soort zaken doet de roep om strenge dierenwelzijnswetten alleen nog maar luider klinken.

DEEL dit bericht als ook jij hoopt dat China snel werk maakt van dierenwelzijnswetten om dergelijke misbruiken streng te bestraffen.
Waarschuwing: De onderstaande video is niet geschikt voor gevoelige kijkers.


Bron : Daily Mail