Heldhaftige 3-potige hond redt pasgeboren baby die levend begraven werd door 15-jarige moeder

In Korat, een ruraal dorpje in het Noordoosten van Thailand zag een boer hoe zijn hond aan het graven was naar iets in de aarde.

Toen hij dichter ging kijken deed hij een huiveringwekkende ontdekking: een pasgeboren baby was levend begraven in de aarde.

De driepotige hond van de man, Ping Pong, deed de ontdekking. En het is dankzij de hond dat de pasgeboren baby nu herstelt in het ziekenhuis.

Het is dan ook geen verrassing dat deze driepotige hond Ping Pong nu als een ware held onthaald wordt door duizenden mensen overal ter wereld.

Ping Pong was een tijd geleden onder een auto terecht gekomen en was daarbij een van zijn poten verloren.

“Maar ik wilde hem houden want hij is zo’n trouwe hond en zeer gehoorzaam. Hij heeft me al veel geholpen op het veld met mijn koeien,” vertelde boer Usa (41) aan Khaosod News.

Hij zegt dat zijn hond graag gezien is in het dorp. En nu dus niet alleen meer in het dorp, maar in de hele wereld!

Been van baby

Het kind die gevonden werd in de aarde, was een pasgeboren baby die door zijn 15-jarige tienermoeder levend begraven werd. Dat meldt The Epoch Times.

Gelukkig kon het kind gered worden door Ping Pong. Boeren in de buurt hielpen het kind vervolgens bevrijden nadat de hond het been van het jongetje had opgemerkt en was beginnen graven.

De boer ging vervolgens zijn hondje helpen en toen ontdekten ze het kleine babyjongetje. Het ventje was er niet goed aan toe, en had overal zware verwondingen.

Het is nog onduidelijk hoe lang het kind begraven was, en dat het nog leefde is zowaar een mirakel.

Gouverneurs Wichian Chantharanothai en Trairat Witthayanumart verklaarden dat ze het kind in het ziekenhuis hebben bezocht en vaststelden dat het in goede gezondheid verkeert, volgens Daily Mail.

Tienermoeder was bang voor slagen
De 15-jarige tienermoeder werd veroordeeld voor poging tot moord nadat ze bekend had dat ze het kind levend begraven had. Dat meldt Khaosod News.

De tiener vertelde aan de politie dat ze bang was dat haar vader haar zou slaan omdat ze zwanger was. De familie van de moeder heeft intussen verklaard de zorgen voor het kind te willen opnemen, aldus de nieuwswebsite.

“Politieagenten zijn momenteel bezig met het proces van de moeder, maar gezien ze zelf nog een kind is moeten we daar ook rekening mee houden en professioneel te werk gaan. Het is belangrijk dat ze eerlijk wordt behandeld,” aldus de gouverneur nog volgens Daily Mail.

Duizenden mensen hebben intussen de daden van Ping Pong gevierd op sociale media en nu heeft de hond zowaar een heldenstatus bemachtigd.

“Iedereen in het dorp is verbaasd door wat hij heeft gedaan. Hij is een held want hij heeft vandaag het leven van een baby gered,” aldus zijn baasje Usa aan The Epoch Times.

Honden helpen heel vaak in het redden van mensenlevens, en deze drievoeter is geen uitzondering! Wat een topper, deze Ping Pong!

Bron: Newsner Nederland