Het is onderzocht: Mannen stellen zich écht niet aan als ze ziek zijn

We kennen het allemaal: Door een griepje veranderen onze stoere, sterke mannen met een grote mond in lieve schattige baby’tjes die ineens niet meer capabel zijn om zelf dingen te doen. Ze hebben pijntjes, klagen alleen maar en moeten tot in de puntjes verzorgd worden. Het maakt niet uit of ze alleen maar een hele erge hoest hebben, koorts of buikgriep. Als mannen ziek zijn voelen ze zich zogenaamd zo beroerd dat ze helemaal niks meer kunnen.

Het lijkt erop dat als mannen ziek zijn dat het einde van de wereld nabij is. Omdat vrouwen elke keer van mening zijn dat de mannen zich aanstellen en het veel groter maken dan het is heeft onderzoeker Kyle Sue onderzocht waarom mannen zoveel erger lijken te reageren op ziekte symptomen.

Uit onderzoek blijkt dat mannen dubbel zoveel tijd nodig hebben om te herstellen van een verkoudheid. Daarnaast hebben volwassen mannen 2 x zoveel kans om in het ziekenhuis terecht te komen ongeacht wat voor ziekte ze hebben.

Cellen van mannen die in aanraking komen met het vrouwelijke hormoon oestrogeen lijken daar sneller van op te knappen. Het immuunsysteem van mannen blijkt vatbaarder te zijn voor virale luchtweginfecties dan dat van vrouwen.

MAAR: Kort na het uitkomen van het artikel van de Canadese huisartsgeneeskundige Kyle Sue, ‘De wetenschap achter de mannengriep’ lag het artikel alweer onder vuur. En gaf de auteur toe dat: “hij het allemaal niet zo stellig bedoelde, en erkent dat hij hier en daar verkeerd uit de vakliteratuur heeft geciteerd”. Aldus, VOLKSKRANT