Hier is wat er gebeurt op het moment dat je stopt met roken

Om echt te stoppen met roken, is heel moeilijk. 70% van de rokers wil eigenlijk stoppen met roken, maar doen dat niet. In feite stopt slechts 7% van de rokers met roken bij hun eerste poging. Er is een positieve kant van het verhaal. De veranderingen in je lichaam op het moment dat je fysiek stopt met roken zijn exponentieel.

Beslissen om te stoppen met roken is niet eenvoudig
Deze feiten zullen je er dagelijks aan herinneren waarom je ervoor zou moeten kiezen om eens en voor altijd te stoppen met roken.

De voordelen voor de gezondheid op korte en lange termijn bij het stoppen met roken:

Binnen 20 minuten na het beëindigen van je laatste sigaret
Je bloeddruk is verlaagd tot een normaal niveau. Een goede doorbloeding en circulatie keren terug naar uw handen en voeten.

8 uur na je laatste trekje
De niveaus van het giftige koolmonoxide in uw bloedbaan worden gehalveerd. Zuurstof begint te stijgen om schadelijke stoffen en bacteriën te verwijderen.

48 uur na het roken
Uw kansen op een hartaanval worden aanzienlijk verminderd. In dit stadium is nicotine volledig uit uw systeem verwijderd. Je reuk- en smaakzin begint te herstellen.

3 dagen na je laatste sigaret
Je vermogen om te ademen is eenvoudiger geworden. Je bronchiën zijn minder belast. Je zult je energieker voelen (wat een mooie stimulans zal zijn voor de stress van stoppen).

2 weken tot 2 maanden na het roken
Je zult het gemakkelijker vinden om te lopen. Uw ademhalingssysteem is tot 30% verbeterd.

3 tot 9 maanden
U zult zien dat hoesten, congestie en algemene ademhalingsproblemen minder zijn geworden. Vezels in je bronchiën zullen weer beginnen te groeien. Dit zal het vermogen om slijm en schone longen van bacteriën die tot infecties leiden te helpen verwerken.

Op het punt van 1 jaar
Je hebt het risico op een hartaanval met de helft verminderd en het energieniveau is dat van een niet-roker.

5 jaar na uw laatste sigaret
Je hebt het risico op een beroerte gereduceerd tot dat van een niet-roker.

10 jaar niet-roker zijn
Je zult je kansen op longkanker verkleinen tot die van iemand die nooit gerookt heeft. De 30 plus andere chemicaliën in tabak die kanker veroorzaken, zijn drastisch uit je systeem verwijderd.

15 jaar nadat je bent gestopt met roken
Je hebt een gelijk risico op een grote hartaanval als degenen die nooit hebben gerookt.

De gevaarlijke effecten van roken op je lichaam worden vaak onderstreept in een poging om te stoppen. Wat kan meer invloed hebben op het pad om te stoppen met roken, zijn de positieve resultaten van elke dag uit de gewoonte. Vergeet niet dat “een keer een roker” kan worden veranderd in “nooit een roker”!

Bron: Healthy Holistic Living