Hond afgestaan aan asiel, omdat gezin baby verwacht

In 2018 werd Smiley, een pitbull door Olena Kagui geadopteerd. Zijn oorspronkelijke familie had hem aan een asiel in Brooklyn, New York afgestaan, omdat ze een baby verwachtten. De vrouw had zijn verhaal op Facebook gezien en door hem te adopteren redde ze hem van euthanasie.

Zorg ervoor dat je tot het einde van dit artikel leest om de volledige video te zien

Huwelijk, verhuizen, kinderen, echtscheiding en overlijden zijn allemaal redenen waarom gezinnen abrupt kunnen veranderen. Hoewel dit natuurlijke gebeurtenissen in het leven zijn, zijn het niet alleen mensen die met de naweeën van deze situaties te maken hebben.

Een hond met de naam ‘Smiley’ kreeg helaas met deze trieste realiteit te maken toen hij door zijn familie naar een asiel werd gebracht, omdat ze een baby verwachten. Smiley was overgeleverd aan een overvol asiel in Brooklyn, New York en werd gedwongen het leven dat hij kende achter zich te laten, terwijl zijn eigenaren zich op hun nieuwe baby voorbereidden.

Helaas gebeurt dit maar al te vaak en wordt het personeel van asiels gedwongen om met het verdriet van de verbrijzelde levens van deze dieren om te gaan.

Een engel vindt een ongeliefde hond

Volgens The Dodo plaatste Julie Carner, die een voorvechter voor asielhonden en een liefhebbende pleegmoeder van pitbulls is, Smiley opnieuw op Facebook en drong ze er bij gezinnen op aan hem nog een kans te geven. De post zei: “Ik ben een brave jongen, ik zou van die nieuwe baby hebben gehouden! Help me alsjeblieft, ik wil niet dood…”

Met zijn goede manieren, attente karakter en vrolijke houding wist ze dat Smiley voor elk gezin een geweldige aanwinst zou zijn. Kon ze iemand maar overtuigen van wat ze in haar hart geloofde.

Olena Kagui kwam toevallig Carners post tegen en één blik in Smiley’s ogen deed haar hart pijnlijk kloppen. Die droevige ogen die om verlossing smeekten, raakten haar in het hart en Olena begon te huilen. Ondanks de weerstand van haar man dat ze op dat moment geen hond konden nemen, was hij al snel overtuigd om voor de hond te zorgen tot er een goed thuis voor hem gevonden was.

Voor elkaar gemaakt

Na maanden voor deze lieve hond gezorgd te hebben, besloten Olena en haar man om Smiley zelf te adopteren. Ze moesten er niet aan denken om deze lieve, kleine jongen kwijt te raken. Smiley voelde zich al een deel van hun gezin en het lijdt geen twijfel dat hij bij dit stel zijn gouden mandje heeft gevonden.

Als resultaat van hun reis zijn Olena en haar man nu fervente voorstanders en promotors van asielhonden. Ze hadden Smiley tenslotte nooit gevonden als er niet een andere hondenliefhebber was geweest die hetzelfde voelde.

Het is alweer twee jaar geleden dat Smiley werd gered en hij lijkt gezond en gelukkig te zijn. Op 29 augustus plaatste Olena een foto van Smiley met het onderschrift: “Zal ik hierdoor afvallen? ” terwijl hij heel schattig op een stilstaande loopband ligt.

Vertel ons in de reacties wat je van dit hartverscheurende, maar bemoedigende verhaal over een hond met de naam Smiley vond. Laat je vrienden zien hoe belangrijk het is om voor deze geliefde asieldieren op te komen.

Bron: APOST