Hond die huisvuur overleefde wordt therapiehond voor andere slachtoffers van brandwonden

In oktober 2018 werd de negenjarige Taka zwaar verbrand in een woningbrand. De oudere hond sliep op zijn beschutte veranda in zijn huis in Georgia toen het huis in brand vloog. Zijn familie moest het huis uitrennen en ze konden helaas niet bij Taka komen.

Taka werd net op tijd wakker en rende de veranda af, maar hij raakte daarbij ernstig verbrand. Hij had brandwonden aan zijn ogen, mond, oren en buik en werd uiteindelijk blind.

verbrande hond

Een buurman bracht Taka naar het Care More Animal Hospital, waar hij werd behandeld voor zijn verwondingen. De familie van Taka kwam naar hem toe in het ziekenhuis en ze besloten hem over te geven aan het ziekenhuis. Ze waren bang dat ze niet goed voor zijn verwondingen zouden kunnen zorgen.

De dierenartsen van Care More Animal Hospital werden verliefd op Taka. Een dierenarts, Emily Martin, begon Taka ’s nachts mee naar huis te nemen.

verbrande hond met vrouw

“Hij houdt ervan als je over zijn buik wrijft, en hij houdt van eten, dus hij is een beetje een varkentje,” vertelde Martin de Dodo. “Hij houdt ook van knuffelen.”

Na een paar lange weken behandeling was Taka klaar om naar een pleeggezin te gaan.
Martin overwoog om Taka zelf te adopteren, maar ze had al vijf honden en een baby thuis, dus het was niet mogelijk. Vervolgens bood een dierenartstechnologie genaamd Chrystal Lesley aan om hem te helpen.

therapie voor verbrande mensen

Chrystal nam Taka mee naar huis. Hoewel Taka erg vriendelijk en lief voor mensen was, was hij agressief tegenover haar andere honden. Ze wilde hem houden, maar ze wist niet zeker of ze dat kon. Toen hoorde ze over het Canine Training Project, een trainingsprogramma dat honden van alle leeftijden helpt.

“[Oudere honden] kunnen net als elke andere hond worden getraind,” vertelde CTP-oprichter Mandy Foster aan WRDW News. “Soms duurt het een beetje langer, maar in het geval van Taka is hij negen jaar oud en heeft hij zijn training gevlogen. Hij is briljant. ”

mooie verbrande hond

Taka deed het goed met zijn training en Chrystal kon de pup houden. Uiteindelijk besloot ze hem te adopteren!

Chrystal besloot ook om Taka te trainen om een ​​therapiehond te worden voor een brandwondencentrum – omdat hij zo goed was met mensen, wist ze dat hij goed zou passen.

“Hij heeft er het juiste temperament voor,” zei Mandy. “Natuurlijk heeft hij de littekens om het te laten zien en hij kan zich tot veel van de mensen daar verhouden, dus ik denk dat het zowel hem als de patiënten daar ten goede zal komen.”

Taka deed zijn Canine Good Citizen-test op 26 juli 2019 en hij slaagde met vlag en wimpel! Nu kan Taka met patiënten in het brandwondencentrum gaan werken.

“Om te zien of hij een aanmoediging of op zijn minst een licht aan het einde van de tunnel kan zijn voor een kind of iemand die heeft meegemaakt waar hij doorheen is gegaan, is waar dit allemaal over gaat,” zei Chrystal.

Taka is een dappere pup die een geweldige therapiehond gaat zijn! We zijn zo blij dat Taka zo’n geweldige plek heeft gevonden om naar huis te bellen.

DEEL dit met je vrienden en familie.