Hond vastgebonden aan te korte ketting en kan alleen op achterbenen staan in zinderende hitte

Dierenliefhebbers over de hele wereld zijn verbolgen gebleven nadat foto’s zijn opgedoken die een hond afschilderen die aan een raam bungelt door een extreem korte ketting.

De foto’s zijn naar verluidt afkomstig uit Teloloapan, Mexico, en laten zien wat lijkt op een martelpartij die even wreed is als voor de hond.

De vermeende ‘eigenaren’ van het dier wonen in de wijk Emiliano Zapata in Teloloapan, Mexico, en zouden de hond de hele dag in de brandende zon hebben achtergelaten. De ketting is zo kort dat het arme hondje gedwongen werd op zijn achterpoten te staan om verstikking te voorkomen.

Het duurde niet lang voordat bezorgde voorbijgangers probeerden in te grijpen. Een vreemdeling benaderde zelfs de eigenaars van de hond en smeekte hen om het dier over te geven, maar ze jaagden de man gewoon weg.

Gelukkig kon de vreemdeling een serie foto’s maken voordat hij de scène verliet, foto’s die sindsdien zijn geüpload naar sociale media.

Juist deze beelden hebben zo’n ophef veroorzaakt online, met mensen die ernaar streven om ze te verspreiden in de hoop dat de lokale politie gedwongen wordt om in te grijpen.

De situatie is immers niet alleen een kwestie van troost voor de hond, maar eerder een kwestie van overleven. In zo’n hitte zou hij gemakkelijk aan uitputting kunnen sterven, terwijl de ketting om zijn nek kort genoeg lijkt om hem te stikken als hij in de verkeerde positie staat.

Wij bidden samen met een groot aantal mensen die de beelden hebben gezien, dat iemand ingrijpt en het leven van deze hond redt. Zoals het er nu uitziet, ziet zijn toekomst er somber uit.

Help ons alstublieft dit verhaal te verspreiden in de hoop dat voldoende druk wordt uitgeoefend op degenen die in een positie zijn om te helpen.