Hond wacht al 1,5 jaar op plek waar baasje bij ongeval omkwam

Honden worden niet voor niets trouwe viervoeters genoemd. Een hond in Griekenland wil 1,5 jaar nadat zijn baasje is omgekomen nog steeds deze plek niet verlaten.

De eigenaar van de hond kwam op 9 november 2017 om het leven bij een zwaar auto-ongeluk in het westen van Griekenland. Sindsdien wacht zijn hond daar maar tot zijn baasje terugkomt. Hoe de hond de plek van het ongeval, 12 kilometer van het huis, kon vinden, is nog steeds niet duidelijk.

Hok gebouwd

Omwonenden hebben geprobeerd de hond te adopteren, maar het beestje weigert de plek van het ongeluk te verlaten. Hoe warm het ook is. Omdat de hond maar bij de plek rond blijft hangen hebben omwonenden daar een hok voor het beestje gebouwd en geven ze het dier eten en drinken en een deken als het ’s nachts koud is.

Bijnaam

De hond heeft de bijnaam de Griekse Hachiko gekregen, naar de hond die zo’n 100 jaar geleden hetzelfde deed na de dood van zijn baasje. Hij bleef al die tijd naar het station van Shibuya in Tokio wandelen. Daar kreeg hij zelfs een standbeeld voor bij het station.

Bron: AD & Libelle