Iedereen krijgt maar 3 kansen op echte liefde.. Zorg dat je ze pakt

Gedurende ons hele leven blijven we verliefd worden en uit elkaar gaan – soms alleen om weer bij elkaar te komen. Sommige mensen komen ons leven binnen, anderen gaan weg, waardoor we dramatische emotionele ups en downs ervaren die we niet voor mogelijk hielden.
Maar psychologen zeggen dat een persoon alleen drie keer écht verliefd kan worden, de rest van de personen die ons leven binnenwandelen zijn ervoor om ons een levensles te leren. En elke dergelijke ervaring, op zijn eigen manier, is belangrijk en zelfs noodzakelijk.


1. Liefde zoals in de sprookjes


Heel vaak komt onze eerste liefde in ons leven als we nog heel jong zijn. Het lijkt op het soort gevoel waarover we in sprookjes hebben gezien en gelezen. Dus we idealiseren het en geloven dat het voor het leven is.
Op dit moment hebben we de neiging om dingen te doen die onze collega’s of familieleden van ons verwachten. We weigeren aandacht te schenken aan kleine problemen en zijn bereid om onze principes op te offeren voor onze relatie, omdat we diep van binnen geloven dat alles is zoals het hoort.
We zijn zo verliefd dat we hierdoor inzien dat het ons eigenlijk een beetje los maakt van de realiteit maar we leren door deze liefde wel wat we wel en niet willen in ons latere leven


2.De gecompliceerde liefde


De tweede liefde van ons leven is het meest gecompliceerd. Ervan overtuigd dat we onze les hebben geleerd uit eerdere ervaringen, zorgen we ervoor om een heel ander type partner te kiezen. Of zo denken we, maar in realiteit maakt dit alles alleen maar moeilijker omdat we toch te ver van onszelf gaan staan.
We zullen waarschijnlijk worden gemanipuleerd, voorgelogen of zelfs emotioneel verwond. We klampen ons vast aan elke gelegenheid om onze relatie te verbeteren, maar elke nieuwe poging verandert in een nog grotere mislukking. Het is een echt drama met slechts af en toe momenten van geluk. We denken dat we gelukkig zijn maar in werkelijkheid is het bijna niet leuk.
Nogmaals, onze ware gevoelens worden op een zijspoor gezet ten gunste van iemand anders – in dit geval eindeloze pogingen om een niet gezonde relatie te redden.
Zo’n liefde leert ons dat het belangrijk is om ervan te houden in ruil daarvoor.

Het vinden van echte liefde is waar we allemaal naar verlangen maar gelukkig is er na het mislukken van de bovenstaande twee soorten liefde, nog de echte liefde die echt is, Lees het snel op de volgende pagina!