Ik ben een ‘gemene moeder’

Denk je dat mama’s vandaag te aardig zijn? Hoewel we geen kwaadaardig ouderschap nodig hebben, vergeten sommige ouders het belang van het onderwijzen van stoere liefde?

Veel new age-ouders nemen tegenovergestelde opvoedingskenmerken aan waarmee ze zijn opgevoed. Het is waarschijnlijk dat als je bent opgegroeid met strikte ouders die onredelijk waren, je vervelende klusjes hebt gehad, je creativiteit niet ondersteunt, of dwaasheid tolereert, dat je waarschijnlijk tegen jezelf hebt gezegd: “Ik zal dat nooit doen wanneer ik een ouder”.

Hoewel er geen definitieve manier is om een ​​kind groot te brengen, moet je onthouden dat je niet echt een kind opvoedt … maar dat je een volwassene opvoedt. Je moet geen gemene moeder zijn door je pijn te doen, maar we hebben slimmere gemene moeders nodig.

Zoals Liz Nielman beweert:
“Ik ben een gemene moeder.

Ik laat ze regels volgen.

Ik straf ze als ze dat niet doen.

Ik laat ze klusjes doen.

Zelfs als ze moe zijn.

Ik zeg nee.

Veel.

Ik dwing om vroeg naar bed te gaan.

Ik duw ze om harde dingen te doen.

Ik neem ze mee naar piano en honkbal en voetbal, zelfs als ze geen zin hebben om te gaan.

Ik laat ze geen emmers snoep eten.

Ik laat ze hun boeken lezen.

En laat ze studeren voor hun spellingstests.

Ik laat ze fietshelmen dragen, ook al haten ze het.

Ik zal ze geen frisdrank laten drinken.

Of bekijk die beoordeelde R-film.

Ik geef ze niet alles wat ze willen.

Ik ben misschien niet altijd populair. Ik neem misschien niet altijd de beslissing die zij van mij willen, of degene waarvan zij denken dat die goed is.

Maar ik hou van je tot stukken. Ik zal je beschermen. Ik zal voor je zorgen. Ik zal voor je vechten. Ik zal mijn best doen om je het beste leven te geven dat je je maar kunt voorstellen.

En soms, door dat te doen, moet ik wat je denkt “gemeen” zijn.

En dat is OK. ♥”

We willen allemaal onze kinderen opvoeden tot verantwoordelijke volwassenen. Maar hoe vaak ontzeggen we ze kansen om te leren?

“Het is gemakkelijker als ik de afwas doe, ze zullen ze niet goed doen”

“Ze zijn te jong om hun kamer schoon te maken”

“Als ze stofzuigen, moet ik het gewoon nog een keer doen”

“Ze moeten nu plezier hebben, ze kunnen de rest van hun leven werken”

Wanneer je deze excuses maakt en doorgaat met klusjes voor je kinderen, mis je kansen om hen verantwoordelijkheid te leren. Hoewel uw kind misschien niet in staat is om iets te doen zoals u kunt, laat het hem dan leren. Als je verwacht dat ze lui zijn in hun taken, dan is dat wat je krijgt. Maar als je je manier van denken kunt veranderen om geweldige dingen te verwachten, zullen ze je uitdaging zeker accepteren.

Daarmee moet je ze ook laten falen. Ondanks samenlevingen is iedereen een winnaar bericht. We moeten allemaal leren over verlies en falen, het is een onderdeel van leren en het is veel moeilijker om dit op volwassen leeftijd te leren als je je hele jeugd hebt doorgebracht met het ontvangen van deelnametrofeeën.

Soms moet je ze gewoon toestaan ​​om de gevolgen te lijden.

Zijn ze hun lunch thuis vergeten, alweer? Ga je echt naar school rijden en het afleveren?

Als je kind zegt dat ze ziek zijn, zodat ze niet buiten hoeven te spelen, en een vriend komt kijken – neem je deel aan hun leugen?

Op een zondagavond kom je erachter dat je kind de volgende dag een project heeft – ga je snel naar hen toe?

Falen betekent geen ramp, het is een proces dat volwassenheid creëert, door je kind toe te staan ​​om met deze mislukkingen om te gaan, je geeft ze een voorproefje van hoe het is om volwassen te zijn.

Het is prima om een ​​gemene moeder te zijn. Het betekent dat je iemand bent die hun woord waarmaakt. Het is niet de bedoeling om kinderen klusjes te geven of te laten mislukken. Het is niet de bedoeling om consequenties door te voeren als ze respectloos zijn of zich misdragen.

Gemene moeders zijn goede moeders, die grenzen stellen en afdwingen, zelfs als het niet populair is. Kinderen moeten leren hoe ze de nodige harde dingen in het leven moeten doen, zelfs als dat betekent dat je de gemene ouder moet zijn.

Je toekomstige, succesvolle en verantwoordelijke volwassene zal je bedanken.

Bron: I’m a Mean Mom and I Don’t Care

Wat vind jij? Reageer hieronder