Illegale jager gedood door olifant en opgegeten door leeuwen

LETABA – Een stroper die zijn slag probeerde te slaan in het immense Krugerpark in Zuid-Afrika heeft dat met de dood moeten bekopen. Een olifant is waarschijnlijk verantwoordelijk voor de dood van de illegale jager. Vervolgens zou hij opgegeten zijn door leeuwen.

Volgens een persbericht zouden de stropers dinsdagavond in het Krugerpark op pad zijn geweest om illegaal op neushoorns te jagen. Daar werd de man aangevallen en gedood door een olifant, verklaren vier van zijn handlangers. Zij lichtten de familie van de man in, die op haar beurt contact opnam met het park. Er werd nog een zoekactie op poten gezet, maar het lichaam bleek spoorloos.

Pas donderdagochtend werden de resten ontdekt. Volgens parkwachters zou het grootste deel van het lichaam zijn opgegeten door leeuwen. Glenn Phillips, manager van het park, betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden, maar gaf ook een waarschuwing mee. ,,Het illegaal en te voet betreden van het Kruger National Park is niet verstandig en brengt veel gevaar met zich mee, dit incident bewijst dat”, aldus Phillips. ,,Het is erg triest om te zien dat de dochters van de overledene rouwen om de dood van hun vader. Dat we maar weinig van zijn resten hebben kunnen terugbrengen naar de familie, maakt het nog erger.”

Bron: Weekend