In 1939 werd een zwanger 5-jarig Peruviaans meisje de jongste moeder in de geschiedenis

Toen Lina Medina moeder werd van een gezond jongetje, was ze pas vijf jaar oud. Ze is de geschiedenis ingegaan als het jongste meisje dat ooit bevallen is.

Lina Medina

Lina Medina werd geboren in 1933 in Ticrapo, Peru. In 1939 nam Medina’s moeder haar mee naar de dokter vanwege een buik die nogal vergroot was. Volgens de Sun, dachten de artsen aanvankelijk dat het meisje een tumor had. Ze kwamen echter, na het uitvoeren van een aantal tests, te weten dat ze zeven maanden zwanger was . Haar vader werd aanvankelijk gearresteerd op verdenking van incest, maar werd later wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.

Medina is vervolgens op 14 mei bevallen van een gezond jongetje van 3 kilogram. Hij kreeg de naam Gerardo, naar de dokter die de bevalling uitvoerde.

jongste moeder ooit

Medina zou een ‘vroegrijpe puberteit’ hebben gehad, een aandoening die zich voordoet wanneer een meisje door de puberteit gaat voordat ze 9 jaar oud is. De nu 86-jarige zou haar eerste menstruatie hebben gehad toen ze nog maar drie jaar oud was.

Tachtig jaar later wordt Medina nog steeds beschouwd als de jongste vrouw die ooit bevallen is.

Volgens de publicatie, werd Gerardo opgevoed samen met zijn moeder, in de overtuiging dat ze eigenlijk broer en zus zouden zijn . Hij ontdekte dat Medina eigenlijk zijn moeder was op de leeftijd van 10 jaar en stierf in 1979 op de leeftijd van 40 jaar aan een botziekte.

Lina Medina, nu 86 jaar, woont nog steeds in Peru, maar heeft over het algemeen geweigerd om over haar verhaal met de pers te praten.

Wat vind je van dit ongelooflijke verhaal? Laat het ons weten in de reacties – en zorg ervoor dat je dit aan je vrienden en familie doorgeeft!

Bron: APOST

Wat vind jij? Reageer hieronder