In dít vakantieland krijg je een boete voor plassen in de zee

In sommige landen krijg je een boete voor de meest onverwachte dingen. Zo moet je in dit vakantieland heel wat geld neerleggen als je je behoefte in zee doet.

Een vakantie kost al genoeg, dus het zou zonde zijn als je om deze bijzondere reden extra geld kwijt bent. En de boetes zijn best hoog.

Flink vervuild

Zo is het dus verboden om aan de Spaanse kust bij San Pedro del Pinatar in de zee te plassen. Dit geldt voor zowel de Middellandse Zee als voor Mar Menor. Beide wateren zijn al enkele jaren flink vervuild. De gemeente hoopt zo de kwaliteit van het water te verbeteren. Toch is het maar de vraag of dit werkt.

Niet slecht

The American Chemical Society is een Amerikaanse club die scheikundig onderzoek promoot en zij concludeerden eerder nog dat plassen helemaal niet schadelijk is voor de zee. Het zou zelfs goed zijn voor de oceaan. “Urine bestaat voor 95 procent uit water, en verder vooral uit natrium en chloride. Verder bevordert de ammonium in de urine zelfs de groei van zeeplanten”, zegt de scheikundige club.

Verroeste parasol

Toch kun je het in San Pedro del Pinatar het beter laten, want de boete voor plassen in de zee kan oplopen tot maar liefst 3000 euro. Ook is het op de meeste stranden in Spanje niet toegestaan je haar in de zee te wassen met zeep of shampoo. Hetzelfde geldt voor de stranddouche. Is je parasol verroest? Dan kun je ‘m beter weggooien, want ook die mag je in Spanje niet meer gebruiken.

Fikse boetes
Zelfs zandkastelen bouwen is niet overal toegestaan. In de gemeenten Villa de Arisco en Arone op het Canarische eiland Tenerife riskeer je anders een boete van 600 tot 1500 euro. Verder kun je een hete vrijpartij op het strand ook beter uit je hoofd laten, want een avontuurtje in Tossa de Mar kan je 1500 euro kosten. Tot slot is ook een barbecue of open vuurtje op het strand niet toegestaan.

Bron: De Telegraaf, Libelle Beeld: iStock