Je kunt ein-de-lijk stoppen met diëten: Onderzoek wijst uit dat overgewicht het gezondste gewicht is

We zijn constant bezig met ons uiterlijk! Make-up, kapper, Barbershop, nagels laten doen, pedicure, ,manicure, massages voor de juiste bloedsomloop en diëtisten. Het uiterlijk speelt zo’n grote rol in ons leven dat het niet erg is als we ons over 1 aspect tenminste geen zorgen meer hoeven te maken. En het moment is daar dat we Ein-de-lijk een “vervelend” aspect kunnen en mogen laten vallen namelijk het continu in de gaten houden wat ons gewicht is! Hier worden we heel blij van! Wil jij die snack opeten zonder schuldgevoel? Het kan en het mag eindelijk want uit onderzoek blijkt is overgewicht het gezondste gewicht wat je kunt hebben! – This makes our day!

En dit is niet iets wat de onderzoekers zomaar uit hun losse pols schudden: Hier is een jarenlange studie aan voorafgegaan. Deze laten we zeggen GEWELDIGE uitkomst is namelijk gebaseerd op de onderzoeksresultaten waar meer dan 100.000 Denen aan hebben meegedaan. Het onderzoek heeft ruim 4 decennia in beslag genomen en de resultaten ervan zijn als volgt:

1. Overgewicht
Gekeken werd hoe gezond de ruim 100.000 deelnemende Denen waren ten opzichte van hun gewicht. Hieruit bleek dat mensen meteen BMI in de categorie ‘overgewicht’ gemiddeld langer leefden dan mensen die een ‘gezond’ BMI, ondergewicht of obesitas hadden. Een beetje volslank zijn, zou dus beter voor je zijn dan een lichaam waarbij je binnen de BMI waarden bleef.

2. Gezondste BMI
Van belang is natuurlijk de categorie “overgewicht”, wanneer kan er worden gesproken van overgewicht? Het Voedingscentrum leert ons dat dit al het geval is wanneer je een BMI hebt tussen de 25 en 30. En met een ‘gezond’ gewicht heb je een BMI tussen de 18,5 en 25. De Denen stellen nu dat de resultaten uitwijzen dat een BMI van 27 gemiddeld het gezondst zou zijn. Dat is het geval wanneer iemand van 1,70 een lichaamsgewicht van plus minus 80 kg heeft.

3. ‘Maatje meer’
Ben je altijd aan het opletten op je gewicht en belemmert dit enigszins het alledaagse genot wat je van eten kunt ervaren, dan kun je dat nu helemaal van je af proberen te zetten. Je mag nu namelijk trots zijn op jouw “maatje meer” zonder enige schuldgevoel te voelen! Want juist dat extra gewicht is volgens dit onderzoek helemaal niet ongezond!

Bon apetito!

Bron: Libelle