Jongen geeft portefeuille terug, weken later krijgt hij hartverscheurende brief

Het is geen fijn gevoel, je portefeuille verliezen. Bankkaarten moeten geblokkeerd worden, je moet een nieuw rijbewijs aanvragen, en om nog maar te zwijgen over het contant geld dat je kwijt bent.

Justin Terrell, die zelf een portefeuille zag liggen zou er alles aan doen om die terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar.

Op de parking van een shoppingcenter vond hij de portefeuille. Hij kon de eigenaar opsporen en bracht het naar zijn huis. Maar weken later ontving Justin een brief die hem deed verstijven.

Om zijn studies te kunnen betalen werkt Justin Terrell in een lokaal bedrijfje dat voedsel verpakt, in North Carolina.

Hij is een hardwerkende jongeman die vooruit wil in het leven. Maar naast een sterke moraal en een goede student, heeft hij ook een hart van goud.

Portefeuille gevonden
Toen Justin op een dag onderweg naar huis was van werk, stopte hij aan een groentewinkel. Toen hij uit de wagen stapte zag hij echter iets op de grond liggen.

Naast zijn wagen lag een portefeuille. Hij wist dat hij iets moest doen. Iemand had het verloren. Sommige mensen zouden het geld uit de portefeuille halen en ze terugleggen.

Maar zo is Justin niet. Hij keek in de portefeuille en kwam te weten wie de eigenaar was. Zo kon hij een adres vinden.

Justin reed naar het adres, waar hij een zekere Chris ontmoette. Hij had zijn portefeuille verloren en toen Justin plots voor de deur stond was hij opgelucht en blij.

Brief gekregen
Justin liet de portefeuille achter, werd uitvoerig bedankt en ging terug naar huis. Verder dacht hij niet na over de goede daad die hij had verricht, en hij deed verder met zijn studies en werk.

Maar enkele weken later kreeg alles een onverwachte wending toen Justin een brief in de bus kreeg.

“Justin, mijn naam is Peaches en ben de echtgenote van de man wiens portefeuille kwam terugbrengen. Hij vroeg me om 50 dollar op te sturen al dank voor je mooie gebaar. Sorry dat het zo lang heeft geduurd. Maar helaas is Chris enkele weken geleden overleden en daardoor kom ik dus later met dit antwoord.”

Onverwacht geschenk
De brief kwam van zijn Peaches, Chris zijn vrouw. Justin kreeg 50 dollar cadeau, weken nadat Chris was overleden.

Het mooie gebaar van de man verwarmde echt mijn hart, en hopelijk ook dat van wijlen Chris en zijn vrouw Peaches.

Justin heeft een hart van goud. En Peaches haar geschenk voor de jongen was ook prachtig.

Mooie gebaren zijn gemakkelijk te doen en kosten niets. Deel dit zodat we anderen kunnen aansporen om ook meer zo’n dingen te doen. We moeten er zijn voor elkander.